«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 20ο - τελευταίο)
 του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

συνέχεια από το Μέρος 19ο  Μύθος 18: Οι ασκήσεις και η εκπαίδευση σας διδάσκουν πως να μάχεστε με μαχαίρι


................................

Μύθος 19: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι πάνω σε ένα άλλο ανθρώπινο ον, χωρίς νομικές συνέπειες

Έχω δει βίντεο από αυτοαποκαλούμενους "εξπέρ του μαχαιριού" όπου στην πραγματικότητα παρουσιάζουν τον ανόητο να ενθαρρύνει τους μαθητές του να "κόψουν" κάποιον που με το μαχαίρι προσπαθεί να χτυπήσει τον μαθητή.
 Έχω δει επίσης βίντεο όπου μετά τον αφοπλισμό του επιτιθέμενου με πολλά "κοψίματα"  στο βραχίονα, αυτοί οι "μαχαιροβγάλτες φονιάδες" προχωρούν στο να κόψουν τον - όχι πια οπλισμένο - αντίπαλό τους σε "φέτες".


 Έχω πάει σε μια συνεδριακή αίθουσα κι έχω παρακολουθήσει έναν "σπεσιαλίστα πολεμικών τεχνών" κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης, να κάνει άλμα πίσω, ενώ ταυτόχρονα "κόβει" το οπλισμένο χέρι του αντιπάλου και στη συνέχεια - κι αφού έχει πλέον "ξεδοντιάσει το φίδι" ( http://aegeanhawk.blogspot.gr/2015/01/defanging-snake.html ) -  επιστρέφει με ένα δεύτερο άλμα κοντά στον - "άοπλο πλέον πρώην επιτιθέμενο" - και τον ξεκοιλιάζει.

 Αργότερα, όταν τον ρώτησα γύρω από το αν κατάλαβε ότι κάθε μαθητής που θα έκανε αυτή την κίνηση θα διέπραττε ανθρωποκτονία αντί για «αυτοάμυνα» τα μάτια του πετάχτηκαν έξω, καθώς ποτέ δεν είχε αναρωτηθεί για το πώς αυτή η κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί στο δικαστήριο.
 
Στην κεντρική μας αίθουσα κι ενώπιον δικηγόρων και εμπειρογνωμώνων σε ζητήματα χρήσης βίας, παρακολουθήσαμε μια ταινία "μάχης μαχαιριών" όπου ένας "υποτιθέμενος ειδικός" όχι μόνον ξεκινάει έναν τέτοιον καυγά σε ένα μπαρ, κάνει μια "αυτοκτονική κίνηση" όπου κανονικά θα έπρεπε να βρεθεί με "σχισμένο λαιμό" και στη συνέχεια γονατίζει και μαχαιρώνει έναν πεσμένο αντίπαλο - μπροστά σε μάρτυρες!

Πράξεις, οι οποίες, όλοι συμφώνησαν, ότι θα διώκονταν ως έγκλημα και δολοφονία.

Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται καν να μου πει κανείς την γνωστή ανοησία ορισμένων ηλιθίων που επιμένουν στους μαθητές τους "να κόβουν πολλές φορές τον αντίπαλο επειδή ένα κόψιμο ίσως δεν τον σταματήσει"!!!

Δυστυχώς, αυτό το είδος της εκπαίδευσης πηγαίνει συχνά στραβά όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να αποσυρθεί και ο άλλος συνεχίζει ακόμη να τον κόβει με το μαχαίρι, ακόμη κι όταν ο πρώην επιτιθέμενος έχει γυρίσει την πλάτη του στον οπλισμένο αντίπαλό του (πρώην αμυνόμενο).

 Τώρα, ο μια φορά κι έναν καιρό επιτιθέμενος έχει "χαρακωθεί" πολλές φορές "μετά που αφοπλίστηκε" και μαχαιρώνεται ακόμη περισσότερο στην πλάτη του, ενώ προσπαθεί να υποχωρήσει...

Μάντεψε, ποιος θα πάει στη φυλακή για απόπειρα φόνου;

 Ένα μαχαίρι θεωρείται ένα θανατηφόρο ισχυρό εργαλείο ... και η χρήση θανατηφόρου βίας είναι πολύ "στενά εγκεκριμένη/αποδεκτή".
Εάν χρησιμοποιήσετε μια τέτοια "θανάσιμη βία" πάνω σε ένα άλλο ανθρώπινο ον θα πρέπει με κάθε τρόπο και πάση θυσία να παραμείνετε σταθερά "εντός ορίων"...εντός των παραπάνω παραμέτρων... αν όχι, τότε είστε - στα μάτια του νόμου και της κοινωνίας - ο "κακός".

Πριν καν σκεφτείτε να πάρετε ένα μαχαίρι για "αυτοάμυνα" βγείτε έξω και κάντε μια σειρά μαθημάτων για τη Νόμιμη (συνετή) χρήση θανατηφόρου βίας.

Κι αυτό δεν θα σας το πει κανένας "εξπερ του μαχαιριού".

Μην δώσετε λοιπόν βάση στα επί του συγκεκριμένου θέματος λεγόμενά τους.

Θα το μάθετε μόνον από "επαγγελματίες εμπειρογνώμονες" πάνω στη νόμιμη (και μη) χρήση θανάσιμης βίας...
Συνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html