«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

7 λόγοι για τους οποίους οι Αστυνομικοί των ΗΠΑ επιλέγουν το διαμέτρημα των 9mm πολύ περισσότερο απ' ότι το .40Τα πιστόλια των 9 mm έχουν μικρότερη ανάκρουση και είναι γενικά πιο εύκολη η βολή με αυτά, ακόμη και με μικρότερα μοντέλα όπως Springfield Armory XD-S 9mm.


Μετάφραση – απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος


Πιο ήπια ανάκρουση, φθηνότερα πυρομαχικά, μεγαλύτερη χωρητικότητα 

26, Ιουν 2014 από τον Dave Bahde και το http://www.tactical-life.com

Το 9 mm βιώνει κάτι από αναγέννηση αυτές τις μέρες. Αν και επικρίθηκε στο παρελθόν λόγω της αδυναμίας του να προσφέρει ικανοποιητική ανασχετική ισχύ, οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στον σχεδιασμό και ανάπτυξη βολίδας και πρόωσης έχουν μετακινήσει το ενδιαφέρον στην πρώτη γραμμή.

 Με τα χαμηλότερα κόστη του, την ελαφρύτερη ανάκρουση και τώρα τις πιο υψηλές σκοπευτικές του επιδόσεις, το 9mm είναι μια δύναμη υπολογίσιμη.


Περισσότερα πιστόλια των 9 mm στην αγορά σημαίνει περισσότερες επιλογές για τους αστυνομικούς. Το Heckler & Koch P30 είναι μόνο ένα που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου φάσματος χρηστών.

1. Ικανότητα Βολής:

Είναι αλήθεια πως, ενώ κάποιοι πυροβολούν με το .40 S & W καλά, κάποιοι λίγοι απ' αυτούς ρίχνουν με το 9 mm με λιγότερη ακρίβεια.

Απ' όσους όμως έχουν προβλήματα με τη χρήση του .40 S & W σχεδόν ΠΑΝΤΑ πυροβολούν με ένα 9mm με μεγαλύτερη ακρίβεια.

 Αυτό ισχύει σε οποιαδήποτε απόσταση και ακόμα περισσότερο όταν απαιτούνται επαναληπτικές βολές.

Η "τοποθέτηση της βολής" (επιτυχής σκόπευση) βεβαίως είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας στην ανάσχεση της απειλής, και το 9mm δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ενισχύει αυτή την ικανότητα.


Πολλά πιστόλια 9mm, όπως το Glock 19 Gen4, είναι γνωστά για την εξαιρετική τους αξιοπιστία και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.


 2. περισσότερα όπλα:

Αυτές τις μέρες, υπάρχουν περισσότερα πιστόλια 9mm διαθέσιμα από οποιονδήποτε άλλον τύπο, επιτρέποντας στους αστυνομικούς να έχουν στο χέρι τους αυτό ακριβώς που χρειάζονται.

Οι υπηρεσίες έχουν περισσότερες επιλογές και οι αστυνομικοί μπορούν να επιλέξουν ένα πιστόλι που τους αρέσει (όπου η πολιτική το επιτρέπει) - τα οποία φυσικά μεταφράζονται σε περισσότερη πρακτική άσκηση στο πεδίο βολής και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην περιπολία.

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν και παράγουν πιστόλια 9mm για κάθε τύπο υπηρεσιακών αναγκών.


Το CZ P-09 Duty έχει 19 φισίγγια στο γεμιστήρα του, μαζί με ένα στη θαλάμη. Αυτό είναι μια μεγάλη δύναμη πυρός.


3. Μακροζωία:

Υπάρχει συνήθως λιγότερη φθορά σε πιστόλια 9mm. Ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν πάρει επί σειρά ετών εγγυήσεις για τα πιστόλια 9mm ισάξιες με 100.000 βολές.

 Σε γενικές γραμμές, ζούν περισσότερο, χρειάζονται λιγότερες επισκευές και είναι λιγότερο επιρρεπή σε θραύση.


Τα πιστόλια 9mm είναι γνωστά για την αξιοπιστία τους, ακόμη και σε κοντόκαννη πλατφόρμα, όπως το EMP Springfield Armory 19114. Αυξημένη Χωρητικότητα:

τα περισσότερα υπηρεσιακά πιστόλια 9 mm σήμερα έχουν μια στάνταρ χωρητικότητα 17 φισιγγίων.

Οι "επεκταθέντες γεμιστήρες" τους μπορούν να φτάσουν τα 20 φισίγγια ή περισσότερο ενώ εξακολουθεί να παραμένει "διαχειρίσιμο το μέγεθός" τους.

Για έναν καλά εκπαιδευμένο αστυνομικό, όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα διαθέτει τόσο το καλύτερο, καθώς είναι πάντα καλύτερο να σου μείνουν πυρομαχικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν, παρά να χρειαστεί κι άλλα πυρομαχικά το όπλο σου που όμως δεν διαθέτει.


Υπάρχουν πάρα πολλά πυρομαχικά 9 mm για να λάβεις υπ' όψιν, αλλά δεν χρειάζεται  πολλή προσπάθεια για να βρεις τα κατάλληλα. Πυρομαχικά 9mm έχουν σχεδιαστεί ακόμη και για βέλτιστη διείσδυση μέσω πραγμάτων όπως βαριά ρούχα.


 5. Αξιοπιστία:

Τα πιστόλια των 9mm είναι γενικά τα πιο αξιόπιστα πιστόλια που διατίθενται σε αυτές τις διαμορφώσεις και ως προς τις πιο δημοφιλείς αναγκαιότητες στις  υπηρεσίες ασφαλείας.

Είναι επίσης λιγότερο ευπαθές σε (εν)αλλαγές πυρομαχικών και μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα τόσο με υπηρεσιακά όσο και με πυρομαχικά πρακτικής σκοποβολής.


Υπάρχουν πάρα πολλά πυρομαχικά 9 mm για να λάβεις υπ' όψιν, αλλά δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να βρεις τα κατάλληλα. Έχουν σχεδιαστεί πυρομαχικά 9mm που έχουν σχεδιαστεί για βέλτιστη διείσδυση ακόμη και μέσω πραγμάτων όπως βαριά ρούχα.

 6. επιλογές πυρομαχικών:

Δεδομένης της έκρηξης στη δημοτικότητα του 9 mm για την αστυνομία όσο και γενικότερα για λόγους αυτο-άμυνας, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία διαθέσιμων υπηρεσιακών πυρομαχικών.

 Είτε πρόκειται για ένα 115-grain+P υψηλής ταχύτητας ή μια βολίδα 147-grain σε χαμηλότερες ταχύτητες, η ποιότητα και η αποδεδειγμένα καλή απόδοση θεωρείται δεδομένη.


Συνήθως, τα πυρομαχικά 9mm είναι φθηνότερα απ' ό, τι άλλες προσφορές, ώστε οι αστυνομικοί μπορούν να προσθέσουν περισσότερο χρόνο εκπαίδευσης με λιγότερα χρήματα.
 

 7. Κόστος:

Ειδικά όταν αγοράζονται χύμα, πυρομαχικά 9mm μπορεί να είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρά.

 Δεν είναι ασυνήθιστη δε εξοικονόμηση χιλιάδων δολαρίων σε επίπεδο υπηρεσίας.

 Το ίδιο χαμηλότερο κόστος ενθαρρύνει επίσης τους αστυνομικούς να ασκούνται μόνοι τους.