«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Με hacking οδήγησαν αυτοκίνητο εκτός πορείας σκοτώνοντας τον οδηγό του (επικίνδυνος δημοσιογράφος - ΗΠΑ - είδες "δυνατότητες οι "υπηρεσίες";))

Gadget αξίας 25$ επιτρέπει στους hackers να πάρουν τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου

by on 14/08/2013


Τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου 2013, ένα Mercedes coupé που ταξίδευε σε εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα κατά μήκος ενός δρόμου του Λος Άντζελες, συγκρούστηκε σε έναν φοίνικα. Το αυτοκίνητο εξερράγη, σκοτώνοντας τον οδηγό και εκτινάσσοντας τον κινητήρα 50 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο.

Ήταν ατύχημα; Ή το αυτοκίνητο παραβιάστηκε από hackers, και κινήθηκε εκτός δρόμου με τηλεχειρισμό;Η σκέψη αυτή μπορεί να ακούγεται τρελή – αλλά προήλθε από τον Richard Clarke, έναν πρώην σύμβουλο αντιτρομοκρατίας στο αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, αφότου ο οδηγός αναγνωρίστηκε ως ο δημοσιογράφος των Rolling Stone, Michael Hastings. 

Γνωστός για τα αποκαλυπτικά του άρθρα, για τον στρατό των ΗΠΑ και των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Hastings είχε αποστείλει σε συναδέλφους του μια ημέρα πριν πεθάνει ένα μήνυμα ότι επρόκειτο να κυνηγήσει μια “μεγάλη ιστορία”.


Ο Clarke υποστηρίζει ότι οι Μυστικές υπηρεσίες, μπορούν να αποκτήσουν εξ αποστάσεως τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου, για να επιταχύνει ​​ή να φρενάρει απότομα, για παράδειγμα.


https://www.secnews.gr/

σχετικά:

 Hacker ανάλυε στο CNN το 2013 πως με δική του εφαρμογή μπορούσε να "πάρει τον έλεγχο ενός αεροσκάφους" εξ' αποστάσεως (φαντάσου κάτι προηγμένες "Υπηρεσίες" "δυνατότητες" που έχουν!)