«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

(1)Κι όμως δεν τους ελέγχουν υγειονομικά επαρκώς (2)Λάθρο...καταχείμωνο...Αιγαίο...βρεγμένος...με ένα μπλουζάκι κι ένα ελαφρύ μπουφάν...το ίδιο μετά στην ενδοχώρα...από σίδερο είναι; ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Πόσοι μπορούν να το κάνουν; Και ΠΟΙΟΙ;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Αναπόφευκτα, θα γίνονταν κάποια στιγμή κι αυτό το ερώτημα.

Όσο κι αν είναι πουλημένοι οι ΜΜΕοκράτες, ε, η λογική συνεπαγωγή στην περιέργεια καμιά φορά κάνει ανέλπιστα θαύματα.


Ρωτάει λοιπόν η δημοσιογράφος της πρωϊνής (στημένης φιλομεταναστευτικής όπως πάντα) τηλεεκπομπής την εθελόντρια βοηθό των γιατρών που ελέγχουν τους νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες σε κάποιο νησί του Αιγαίου:

- «....υγειονομικά τους ελέγχουν; Είναι πλήρης και επαρκής ο έλεγχος;»

- «κοιτάξτε», προετοιμάζει την απάντηση η εθελόντρια, «οι γιατροί δουλεύουν υπεράνθρωπα, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, αλλά είναι τόσο λίγοι αυτοί και τόσο πολλοί οι μετανάστες....»

- «δηλαδή, τι εννοείτε;», συμπληρώνει το ερώτημα όλο περιέργεια η δημοσιογράφος.

- «να, ακόμη και στην Ιταλία που έχει μεγαλύτερα μέσα, οι γιατροί ζήτησαν έκτακτη βοήθεια από την ΕΕ για να τα βγάλουν πέρα με τον έλεγχο τόσων πολλών μεταναστών που έχουν να ελέγξουν...οπότε, καταλαβαίνετε πως κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζουμε κι εδώ...ελέγχονται μεν όλοι οι μετανάστες αλλά για τυχόν χρόνια προβλήματα εμφανή, για ότι περνούν εκείνη τη στιγμή, τέτοια πράγματα...»...

Μάλιστα...οπότε, εύκολα καταλαβαίνουμε πως όλοι αυτοί οι χιλιάδες μετανάστες που αφήνονται να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα είναι όντως πιθανές «κινητές υγειονομικές βόμβες»...

Κι ας λένε οι υπεύθυνοι πως ελέγχονται...
Όλα στο πόδι γίνονται...

Καραντίνα....


Η λέξη «καραντίνα» σημαίνει 40ήμερη αναμονή «έξω από την πόλη».

Πρωτοχρησιμοποιήθηκε (επίσημη καταγραφή ως έννοια και πρακτική) το 1423 από τους Βενετούς που υποχρέωναν τα πλοία να περιμένουν ανοιχτά στη θάλασσα 40 μέρες προτού αποβιβαστούν, με το φόβο μήπως και είναι μολυσμένοι με πανούκλα.

Οι σαράντα μέρες είναι ένας επαρκής αριθμός ημερών αναμονής για να εκδηλωθούν τα όποια προβλήματα υγείας (αρκεί βεβαίως να υπάρχει και επιστάμενη παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό)...

Το ίδιο μέτρο ελήφθη άπειρες φορές κατόπιν στην ιστορία.

Η νήσος Έλις έξω από τις αμερικανικές ακτές είναι το πιο γνωστό σύγχρονο παράδειγμα.

Πολλές χιλιάδες Ελλήνων μεταναστών ανέμεναν εκεί υπό υγειονομικό έλεγχο για καιρό προτού τους επιτραπεί η αποβίβαση.

Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Πιο διάσημο, το λοιμοκαθαρτήριο του Πειραιά που ιδρύθηκε αμέσως σχεδόν με το πέρας της Ελληνικής Επανάστασης του ’21.

Το 1854 – 57, ο Γαλλικός Στρατός κατοχής (είπαμε, είναι παραδοσιακοί φίλοι μας οι Γάλλοι) στην Αθήνα (ερχόμενος από Κριμαία) παραβίασε τον κανόνα της καραντίνας και εξ’ αιτίας της χολέρας που έφερε μαζί του, αποδεκάτισε τον Ελληνικό πληθυσμό της Αττικής.

Το 1865, το Λοιμοκαθαρτήριο μεταφέρθηκε στην νησίδα του Αγίου Γεωργίου έξω από τον Πειραιά, ανάμεσα Σαλαμίνα και Πέραμα.

Μεταξύ πολλών άλλων ιστορικών περιστατικών που αντιμετώπισε με απομόνωση των «νεοαφιχθέντων μεταναστών/προσφύγων» ήταν οι αφιχθέντες από την Ρωσία (ένεκα της Οκτωβριανής επανάστασης του 1917) και το 1922 περί τους 100,000 πρόσφυγες και στρατιώτες του μικρασιατικού μετώπου.

Η κυρία υπουργός λαθρομετανάστευσης (ισλαμικής εισβολής) παρομοίασε το κύμα ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ μεταναστών που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας με το κύμα των μικρασιατών (Ελλήνων) προσφύγων το 1922 (που κατεσφάγησαν και εκδιώχτηκαν από τον ΤουρκοΙσλαμικό Τζιχαντισμό που τότε ακριβώς γεννήθηκε με πρώτα θύματα Έλληνες, Αρμένιους και γενικά Χριστιανούς και που ένεκα αυτού η Κοινωνία των Εθνών αποφάσισε πως δεν μπορούν να είναι μαζί Ισλάμ-Χριστιανοί γι' αυτό και αποφάσισε την μεγαλύτερη ανταλλαγή πληθυσμών στην ιστορία. Αυτούς σήμερα τους φέρνουν ξανά στην Ελλάδα).

Μια μικρή λεπτομέρεια που της διέφυγε ήταν το ότι παρ’ ότι εκείνοι τότε ήταν Έλληνες, υποχρεώθηκαν να υποστούν την καραντίνα προτού τους επιτραπεί να αναμειχθούν με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Τουλάχιστον οι πρώτοι.

Με τους υπόλοιπους, κατεβλήθη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μέσα στους καταυλισμούς το υγειονομικό πρόβλημα αλλά είναι γνωστό πως δεν απεφεύχθη ο λοιμός και οι επιδημίες που αποδεκάτισαν τους πληθυσμούς κυρίως των προσφύγων χωρίς να γλιτώσουν όμως και οι γηγενείς.

Σήμερα, οι χιλιάδες των ισλαμιστών μεταναστών αφού περάσουν έναν γρήγορο υποτυπώδη παθολογικό έλεγχο αφήνονται ελεύθεροι να αναμειχθούν με τον γηγενή πλυθυσμό. 

Ο οποίος, να σημειωθεί, πορεύεται καιρό τώρα - ας όψεται η κρίση και η εγκληματική αντιλαϊκή ελληνική πολιτική - με υποβαθμισμένη ελλειπέστατη περίθαλψη.

Πράγμα που σημαίνει πως οτιδήποτε κι αν «κολλήσει» από τους νεοαφιχθέντες αδυνατεί να το αντιμετωπίσει επαρκώς και έγκαιρα όπως πχ πριν μερικά χρόνια.

Κι αυτό είναι έγκλημα από τους εγχώριους υπεύθυνους/ανεύθυνους που επιμελούνται αυτού του εφιάλτη.

Πως ξεχωρίζεις τον "στρατιώτη" μέσα στο πλήθος; Έχει καμία "ταμπέλα" πάνω του που το λέει;Αλλά φαντάζομαι είναι πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει πρόβλημα...πως είναι όλοι τους υγιείς όσοι έρχονται.

Και πως τα εκατοντάδες κρούσματα φυματίωσης τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι μάλλον στο πεδίο της φαντασίας.

Άλλωστε η φυματίωση είχε εξαφανιστεί από τη χώρα.

Πως δικαιολογείται λοιπόν η ραγδαία επανεμφάνισή της εφόσον δεν ευθύνονται οι μετανάστες γι’ αυτό;

Γιατί άραγε να είναι τόσο σίγουροι οι ντόπιοι υπεύθυνοι για το ότι οι λαθρομετανάστες είναι άκρως υγιείς και άμοιροι ευθυνών;

Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι μήπως;
Μπαα...
Μάλλον περί ουτοπιστών ανεύθυνων αφελών πρόκειται...
Εξάλλου αυτοί μένουν στην Εκάλη...τι τους νοιάζει;

Πάντως κάποια πράγματα είναι επιεικώς περίεργα...

Να, πχ, βλέπεις τα πλάνα από το Αιγαίο και τον Έβρο, καιρό τώρα και μέσα στο καταχείμωνο τι παρατηρείς;

Βρεγμένοι ως το κόκκαλο, νύχτα ή χαράματα, χειμωνιάτικη παγωνιά κι όμως πολλοί λαθρομετανάστες είναι με ένα ψιλό μπουφανάκι κι ένα πουκάμισο...

Εντάξει, όχι όλοι, αλλά πολλοί απ’ αυτούς....

Και λες, καλά τρελοί είναι;

Ξεκίνησαν χειμωνιάτικα να διασχίσουν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν όλη τη Μεσοποταμία και την Τουρκία μ’ ένα πουκάμισο κι ένα μπουφάν;

Χωρίς χοντρά ρούχα;
Και πως άντεξαν;

Μετά παρατηρείς το ίδιο μέσα στην Αθήνα...

Εκεί που ο Έλληνας είναι ντυμένος σαν κρεμμύδι, ιδίως τον βαρύ φετεινό χειμώνα (2014 – 15) παρατηρείς (όχι έναν και δυό αλλά πάρα μα πάρα πολλούς – εκτεταμένο φαινόμενο δηλαδή) ένα σωρό μετανάστες να κυκλοφορούν με ένα μπλουζάκι κι ένα μπουφανάκι...

Να καθαρίζουν τζάμια ή να μαζεύουν ανακυκλώσιμα από τους κάδους μέσα στο κρύο φορώντας μόνον ένα μπλουζάκι!

Εκεί που εσύ με ένα σωρό βαριά ρούχα παγώνεις!

Και λες:

«...μα από τι είναι φτιαγμένοι; Ποιοί είναι; Από την Αλάσκα κατάγονται; Όχι...από θερμά κλίματα είναι...μερικοί δε εξ’ αυτών είναι από την Αφρική...τι παίζει εδώ γαμώ το κέρατό μου;»

Μα δεν κρυώνουν;
Δεν ανησυχούν μήπως πάθουν καμία πνευμονία έτσι που είναι εντελώς ξεκρέμαστοι σε μια ξένη χώρα και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;

Εκτός αν δεν είναι έτσι...
Εκτός αν έχουν και παραέχουν μοίρα...

Εκτός αν δεν τους νοιάζει η ζωή τους διότι είναι ταγμένοι σε έναν υπέρτερο σκοπό οπότε η καθημερινότητά τους είναι απλώς μια αποστολή και μια διαρκή εκπαίδευση και προετοιμασία...

Προετοιμασία για «τι» άραγε;

Αυτό είναι προετοιμασία - «επιβίωση»...

Δεν είναι κάτι απλό...

Ποιός τους στέλνει; Και με τι σκοπό;Αλλά οι ορκισμένοι εγχώριοι φίλοι τους, αυτοί που «τους φέρνουν εδώ» έχουν έτοιμη την απάντησή τους:

«...σταματήστε να βλέπετε παντού συνωμοσίες...τυχαία είναι όλα...όπως και η έλευσή τους εδώ...δεν έχει ο καϋμένος ρούχα και κυκλοφορεί έτσι γιατί δεν γίνεται αλλιώς...»

Διαφωνεί όμως μαζί τους πλήθος διεθνών και εγχώριων ερευνών που δείχνουν πως όχι, η έλευσή τους στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου τυχαία.

Ο ίδιος ο τουρκικός Τύπος έβγαλε στην φόρα όλα τα σχετικά....

Για το πως ανακατεύονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σ’ αυτό, πως βγάζουν χοντρά λεφτά τα τουρκικά κυκλώματα με το να τους στέλνουν στην Ελλάδα, το πως τους στέλνουν, από που τους στέλνουν, πως και με τι τους εφοδιάζουν, κλπ κλπ.

Κι ας λέει το επίσημο τουρκικό κράτος πως δεν γνωρίζει τίποτα για όλα αυτά:

Τους εκθέτει ο ίδιος ο τούρκος νομάρχης στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης:

Τα πήρε στο κρανίο (Απρίλιος 2015) όταν οι Βούλγαροι έβαλαν φράχτη σε όλο το μήκος των βουλγαροτουρκικών συνόρων και τα ‘πε χύμα:

"...Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Ντουρσούν Αλί Σαχίν, εξέφρασε την αγανάκτησή του με τον τρόπο με τον οποίο η Βουλγαρία επιδιώκει να αποτρέψει την εισροή των παράνομων μεταναστών στο έδαφός της.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Ενώ σε όλον τον κόσμο καταρρέουν τα τείχη, τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα είναι ζωσμένα με συρματοπλέγματα επί 160 χιλιόμετρα, και αυτό δεν μου αρέσει.... Είμαστε δύο γειτονικές χώρες και οι κυβερνήσεις συμφώνησαν ότι πρέπει να αποδεχθούν το γεγονός των προσφύγων, ένα γεγονός που δεν προέρχεται από εμάς», δήλωσε ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης, την Πέμπτη.

Αν αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούν απόδειξη πως ο επίσημος κρατικός μηχανισμός της Τουρκίας γνωρίζει πάρα πολύ καλά (και έχει προφανώς και ευθύνη) για τα «νυχτερινά πηγαινέλα των λαθρομεταναστών προς Ελλάδα και Βουλγαρία» τότε τι είναι;

- Η Τουρκία θα έπρεπε να υποχρεωθεί – το λιγότερο – από τους κοινούς μας συμμάχους να βάλει έναν εκτενή φράχτη στα 500 μέτρα από τις ακτές της για να αποθαρρύνονται οι λαθρομετανάστες.

- Θα έπρεπε να περιπολεί το ΝΑΤΟ και η FRONTEX στις τουρκικές ακτές νυχθημερόν.

Αφού «αδυνατούν» οι τουρκικές αρχές να ελέγξουν το πρόβλημα ας πάει εκεί άλλος στρατός να επιληφθεί.

- Να ζητήσουμε επίσημα κι επίμονα από το ΝΑΤΟ να παρεμβληθεί. Να αναλάβει ρόλο προστασίας ενός κράτους μέλους του από μια "ενεργό απειλή". Αυτήν της "μαζικής λαθρομετανάστευσης". Της οποίας "ενορχηστρωτής", όπως αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων είναι ξεκάθαρα η Τουρκία.

- Θα έπρεπε η Ιντερπόλ να αλωνίζει σε όλη την τουρκική επικράτεια και να εξαρθρώνει τα τουρκικά κυκλώματα των δουλεμπόρων αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα εν τη γενέση του. Να συλλαμβάνει τους τούρκους υπεύθυνους (όπου και όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στο τουρκικό κράτος) και να τους οδηγεί δέσμιους στα διεθνή δικαστήρια έξω από το έδαφος της Τουρκίας.

Σαφώς και θα είναι προσβλητικά τέτοια μέτρα για την Τουρκία.

Δεν έχει αφήσει όμως και άλλα περιθώρια.

Αυτά που κάνει – να προωθεί εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές μετανάστες – στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι «επιθετική ενέργεια».

Είναι έμμεση (πλην σαφής) πολεμική ενέργεια.

Όπως το εξήγγειλε ο Οζάλ κάποτε, ακριβώς έτσι το εκπληρώνει σήμερα η Τουρκία.

Είναι ένας στρατιωτικός σχεδιασμός που εκπληρώνεται με στρατιωτική ακρίβεια.

Απαιτείται λοιπόν να αντιμετωπιστεί με εξίσου "στρατιωτικοποιημένες αναχαιτιστικές δράσεις".

Σαν τις παραπάνω.
Κι ακόμη πιο "ενοχλητικές".

Σίγουρα η "πολεμική διπλωματία" έχει πολλές τέτοιες στο οπλοστάσιό της.

Κάποιοι το μεθοδεύουν να γίνουμε Λιβύη...Συρία...Ουκρανία...(μέσω της Κρίσης και της αθρόας λαθροεισβολής)Αυτό που έρχεται στην Ελλάδα με όλο και πιο εντεινόμενους ρυθμούς είναι ένας ισλαμικός στρατός.

Και γνωρίζουμε καλά σ’ αυτόν τον τόπο τι σημαίνει Ισλάμ.

Γνωρίζουμε καλά το κατά πόσο μπορούμε να συνυπάρξουμε ή όχι.

Αυτοί που το επιτρέπουν και το συντηρούν, απλοί Έλληνες πολίτες, κρατικοί παράγοντες, ελίτ και πολιτικοί επιτελούν εθνικό έγκλημα που σύντομα θα το πληρώσει με ποταμούς αίματος ο λαός μας.

Εκείνη την ώρα, ο ποταμός εκείνος θα συμπαρασύρει στο μίσος του και στην μανία του τους πάντες.

Θα είναι δε πάρα πολύ αργά τότε για να αντιμετωπιστεί ήπια και οργανωμένα η έκτακτη εκείνη κατάσταση.

Και δεν θα είναι πόλεμος μόνον κατά των αλλόθρησκων εισβολέων – καταπατητών.

Θα είναι και πόλεμος μίσους και μανίας πάντων κατά πάντων...

Όσο χαμηλά και όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Η ώρα αυτή δεν είναι μακριά.

Απλώς, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας είναι τόσο βυθισμένη μέσα στο βόλεμά της και στην ανησυχία της μήπως και η κρίση τους κόψει κάτι απ’ αυτό ακριβώς το ατομικό τους βόλεμα που τα αντανακλαστικά τους αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει κάτω ακριβώς από την μύτη τους.

Μόλις γίνει το μπαμ της χρεωκοπίας και αυξηθούν κατακόρυφα οι τάξεις της φτωχολογιάς και μόλις διαπιστώσουν τότε πως η όποια υποτυπώδης αλληλεγγύη των δομών και των θεσμών της Πολιτείας (και της Εκκλησίας) εξαντλείται στην ενίσχυση των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, τότε η μανία και η οργή θα ξεσπάσει...

Κατ' αυτών που απορροφούν την αλληλεγγύη που σε εκτεταμένο βαθμό χρειάζονται (και θα χρειάζονται πολύ περισσότεροι τότε) οι Έλληνες.

Αφού γευτεί το αίμα και αφού οπλιστεί θα είναι πια αργά για να γυρίσει πίσω το ποτάμι...

Αυτοί που με τα όπλα θα επιδιώξουν τότε να καταπνίξουν εκείνη την εξέγερση απλώς θα ρίξουν λάδι στη φωτιά...

Τα όπλα και το Αίμα απλώς "ερεθίζουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα"...

Διαπιστωμένο πολλάκις στην ιστορία...

Εύκολα μπορεί να μαντέψει κάποιος πως η Ελλάδα σύντομα θα μεταβληθεί σε μια ακόμη Λιβύη ή Συρία ή Ουκρανία.

Και αναρωτιέσαι μετά:

Πόσο τυχαία είναι άραγε όλα αυτά;

Πόσο τυφλωμένοι ή ανόητοι ή πουλημένοι μπορούν να είναι όσοι "εγχώριοι" συμβάλλουν σ' αυτό το εθνικό έγκλημα;

Επίσης όμως αναρωτιέσαι για κάτι άλλο ακόμη:

Και καλά...
Οι πολίτες και οι πολιτικοί διακρίνονται βάση ενός, τρόπον τινά, «ψυχοπνευματικού διαχωρισμού»:

είναι ή βολεμένοι ή αφελείς ή άσχετοι ή ανόητοι ή παραιτημένοι ή αδιάφοροι ή ανησυχούντες μεν πλην φοβισμένοι και «υπό απειλή» ή «επιθετικά ελεγχόμενοι» ή υστερόβουλοι ή αγορασμένοι, κλπ κλπ

Οι υπεύθυνοι, όμως,  της Δικαιοσύνης και των Αρχών Ασφαλείας (Δημόσιας και Εθνικής) και Άμυνας, είτε ένστολοι είτε ανώτατο πολιτικό προσωπικό που έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και γνωστική υποδομή (πχ Σχολές Εθνικής Ασφάλειας), δεν αντιλαμβάνονται προς τα που πάει η κατάσταση;

Καλά οι άλλοι, οι «απλοί πολίτες» και οι παρλαπίπες ρηχοί πουλημένοι αδίστακτοι πολιτικοί...

Αυτοί, πχ δεν ξέρουν τι σημαίνει Ισλάμ;

Δεν ξέρουν κατά πόσο μπορούν να συνυπάρξουν Χριστιανοί με Μουσουλμάνους;

Δεν βλέπουν τι γίνεται στις Ισλαμικές χώρες;

Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τα διδάγματα της ιστορίας;

Αλλά αυτό μάλλον ανήκει στα ρητορικά ερωτήματα...Έχουμε όλοι δικαίωμα στην αφέλεια που και που...μαζί κι εγώ...

Αφού και αυτοί ανήκουν στον ίδιο λαό με όλους τους υπόλοιπους παραπάνω, τότε λογικά, ο ίδιος "ψυχοπνευματικός διαχωρισμός" υφίσταται και σε αυτούς...

Υπάρχουν μπαξέδες για όλα τα γούστα...

Όσο κι αν βλέπουν τον κίνδυνο να έρχεται κατά πάνω μας με ταχύτητα τζετ, δεν παύουν να είναι κι αυτοί, όπως οι υπόλοιποι πολίτες κάτι από τα παραπάνω...

Όταν όμως πρόκειται γι' αυτούς τους συγκεκριμένους πυλώνες της Κοινωνίας, σου προκαλεί θλίψη να τα επαναλάβεις...

Άστα να αιωρούνται...

Σαν σκόνη στη θύελλα που θα μας παρασύρει όλους στον διάολο από μέρα σε μέρα... 


Γιώργος Ανεστόπουλος

Κοράνι: οι 150 (πιο) "θανάσιμες" σελίδες! Μετά απ' αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες...(Μέρος Α’ – Εισαγωγή)

Κοράνι: οι 150 (πιο) "θανάσιμες" σελίδες! Κι όποιος αντέξει ας τις διαβάσει. Μετά απ' αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες...(Μέρος Β' -αποσπάσματα)


Κυρίτσης/ΣΥΡΙΖΑ: Καλώς έρχονται οι μετανάστες...είμαστε επιμειξία φυλών επί χιλιάδες χρόνια κι έτσι πρέπει να γίνει και τώρα...(Αραβική Άνοιξη - ισλαμική εισβολή - στην Ελλάδα δια χειρός "ΔΙΚΤΥΩΝ" και η επιλογή του "Ένοπλου αντι-ΔΙΚΤΥΟΥ")