«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΝΑΤΟ, FRONTEX, INTERPOL να περιπολούν "επάνω στις τουρκικές ακτές" με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ (με "εμπλοκές" και "συλλήψεις") - ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ και ΕΤΣΙ θα ανακοπεί η "λαθροεισβολή"
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Καλοκαίρι του 2012, η FRONTEX στην περιβόητη εκείνη έκθεσή της περί μετανάστευσης καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην Τουρκία.

Την έδειξε ως απολύτως υπεύθυνη και υπόλογη για το ακατάσχετο ποτάμι της ισλαμικής λαθρομετανάστευσης προς Ελλάδα και Ευρώπη.


Η έκθεση ουσιαστικά χαρακτήριζε την "μαζική μετανάστευση" προς Ελλάδα (κι από εκεί Ευρώπη) - εμμέσως πλην σαφώς - ως σε μεγάλο βαθμό "εσκεμμένη (μεθοδευμένη) πράξη" της Τουρκίας κι επ' ουδενί ως "τυχαιότητα".

Ο τύπος της εποχής αναφέρει πχ πως με φτηνές πτήσεις τσάρτερ και χωρίς να απαιτεί βίζα η Τουρκία έφερνε στην Κωνσταντινούπολη κατά χιλιάδες από τη Βόρειο Αφρική όσους ήθελαν να «διεκπεραιωθούν» στην Ελλάδα κι από εκεί στην Ευρώπη.


(Ποιός "πληρώνει τον βαρκάρη" άραγε; Δεν φαίνεται ποιός είναι ένας από τους "χρηματοδότες";)

Αναφέρεται επίσης πως το αίτιο πίσω απ’ αυτή την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας ήταν/είναι και ένας ξεκάθαρος εκβιασμός προς την ΕΕ για να άρει την υποχρέωση βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στην ΕΕ.

Ναι μεν η ΕΕ δεν έκανε ποτέ πίσω σ’ αυτό το θέμα, αλλά το λογαριασμό αυτού του εκβιασμού τον πλήρωσε πανάκριβα και συνεχίζει να τον πληρώνει η Ελλάδα.


Όσον αφορά στην έκθεση FRONTEX περί "ευθυνών της Τουρκίας", μέχρι και η ύπαρξή της ξεχάστηκε από τους "επιλεκτικής μνήμης" Ευρωνατοϊκούς συμμάχους μας.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα «επιθετική ενέργεια».


Επιθετική τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι σε οικονομική και κοινωνική κρίση και αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την ακατάσχετη και άκρως επικίνδυνη ισλαμική/μεταναστευτική πίεση.


Αυτό σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος ενός "ατυχήματος".


Ενός "αιματηρού ατυχήματος", ενός "βίαιου ανακλαστικού ξεσπάσματος" της Ελληνικής κοινωνίας που θα λειτουργήσει ως "αλυσιδωτή αντίδραση".


Με ανυπολόγιστα αιματηρές συνέπειες, εξίσου προς κάθε κατεύθυνση.


Το Ισλάμ απέδειξε ξεκάθαρα πως αδυνατεί να προσαρμοστεί στην συμβίωση με άλλα θρησκεύματα και μη ισλαμικές κοινωνίες.

Είναι πολεμικό, θανάσιμο και κατακτητικό στην ίδια την φύση του, στον πυρήνα του.

Θα θυμίσουμε επίσης πως η Κοινωνία των Εθνών ταυτόχρονα με τις Μεγάλες Δυνάμεις στην Λωζάνη το 1923 πήραν μια απόφαση πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά.

Την μεγαλύτερη ανταλλαγή πληθυσμών που είχε συντελεστεί ποτέ.

Αφορούσε ανταλλαγή ισλαμικών και χριστιανικών πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το σκεπτικό πίσω από εκείνη την δραματική απόφαση βασίζονταν στην διαπίστωση πως

 «αδυνατούν να συνυπάρξουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι και αν παραμείνουν ως έχουν οι μεικτοί πληθυσμοί σε Ελλάδα και Τουρκία τότε θα συνεχίσουν να πυροδοτούνται αιματηροί κι εκτεταμένοι πόλεμοι στην περιοχή».

Σήμερα, βλέπουμε την Τουρκία να παραμένει «αποκαθαρμένη» από χριστιανικούς πληθυσμούς πλην όμως φροντίζει να αυξήσει – και δη τάχιστα – τους ισλαμικούς πληθυσμούς στην Ελλάδα.

Γνωρίζοντας πως αυτό θα οδηγήσει σε εσωτερικό πόλεμο την Ελλάδα.


Τόσο ενάντια στα κύματα εισβολέων όταν οι αριθμοί τους και η ποιότητα/πιεστικότητα των συμπεριφορών τους αποκτήσουν μαζικά, συμπαγή, οργανωμένα, απαιτητικά και επιθετικά χαρακτηριστικά ξεπερνώντας κάποια όρια "ανοχής/αντοχής" της Ελληνικής κοινωνίας όσο και "εμφύλια" μεταξύ των Ελλήνων.


Κι αυτό είναι "επιθετική ενέργεια" της Τουρκίας.


Αμέσως μετά η "εσωτερική πολεμική ένταση" θα εξελιχθεί ΚΑΙ σε εξωτερικούς πολέμους.


Ένας δε εξ' αυτών με την Τουρκία.

Η οποία βλέπει ξεκάθαρα "τι προκαλεί" και αδιαφορεί.

Ή καλύτερα, αυτό επιδιώκει.


Να εμπλέξει την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες, αφού πρώτα την φθείρει παντελώς από μέσα και έχοντας "εμφυτεύσει στους κόλπους της" εκατομμύρια εν δυνάμει (ορκισμένους και οπλισμένους) εχθρούς χωρίς δε ποτέ να φανεί αυτή ξεκάθαρα ότι "ξεκίνησε πρώτη την έσχατη εμπλοκή" με την Ελλάδα.

Κι αυτό είναι επιθετική ενέργεια.

Ταυτόχρονα, ξέρει πως όταν οι συνοριακές ελληνικές περιοχές «γεμίσουν από μουσουλμάνους» τότε θα τις διεκδικήσει και πιο εύκολα από την Ελλάδα.

Κι αυτό είναι επίσης επιθετική ενέργεια.

Το ότι η Ελληνική πολιτική αδιαφόρησε γι’ αυτή την επιθετική στάση της Τουρκίας και την αντιμετώπισε παθητικά και χλιαρά είναι προδοσία για τα Εθνικά Συμφέροντα.


Και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν μια μέρα γι' αυτό το έγκλημα.

Το ότι η διεθνής κοινότητα (και κυρίως η Ευρωπαϊκή και η συμμαχική/νατοϊκή) αδιαφορούν συστηματικά και κατά συρροήν για τις ξεκάθαρα επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας είναι εγκληματικό.

Το λιγότερο που οφείλουν να πράξουν είναι να θεωρήσουν αυτή την όλο και εντεινόμενη ισλαμική διείσδυση προς την Ελλάδα ως «οιονεί επιθετική ενέργεια» του Ισλάμ και ξεκάθαρα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας προς την Ελλάδα και να πράξουν τα δέοντα.

Να στηρίξουν με στρατιωτικές δυνάμεις, εξοπλισμούς, κεφάλαια και πόρους την Ελλάδα στην θωράκιση της Μεθορίου με την Τουρκία.

Και όχι μόνον.

Αλλά FRONTEX και NATO να αναπτύξουν δυνάμεις και να καλύψουν κάθε χιλιοστό των τουρκικών ακτών και συνόρων.

Το πρόβλημα αποδείχτηκε πως δεν μπορεί να ανακοπεί στην Ελληνική πλευρά από την στιγμή που υπάρχει μια ισχυρή γειτονική χώρα από πίσω να το συντηρεί και να το κατευθύνει.

Συνεπώς, θα πρέπει να ανακοπεί στην «πηγή του»...
Μέσα στα εδάφη της Τουρκίας.

Θα πρέπει επίσης επιτέλους να το αναγνωρίσει η Interpol και η Europol ως διεθνές (και όχι αποκλειστικά τουρκικό) πρόβλημα και να εμπλακούν ενεργά, δραστήρια κι εκτεταμένα σε όλη την τουρκική ενδοχώρα και στα σύνορά της προβαίνοντας σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, επέμβαση και σύλληψη.

Με μεταφορά μάλιστα των συλληφθέντων - όλων, μαζί και των Τούρκων δουλεμπόρων και λοιπών "ενορχηστρωτών" - κατ' ευθείαν εκτός Τουρκίας, στα κρατητήρια του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι κύριοι «σύμμαχοι» να αντιληφθούν πως η Τουρκία είναι μέγα μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης.

Και να την χειριστούν ανάλογα.
Ως θύτη και όχι ως θύμα.

Ως εγκληματία που με τις πράξεις της υποθηκεύει την ειρήνη στην περιοχή.

Πρέπει αυτά τα δύο (Ισλαμική μεταναστευτικόσχημη εισβολή και Τουρκία) να θεωρηθούν επίσημα από το ΝΑΤΟ ως "ενεργός απειλή" προς κάποιο μέλος και το ευρωπαϊκό τμήμα της συμμαχίας εν συνόλω.


(εξάλλου, ανάλογο πρόβλημα από την Μαζική - επιθετική πλέον - μετανάστευση αντιμετωπίζουν επίσης Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα,Κύπρος. Η δε Βουλγαρία αντιμετωπίζει ταυτόχρονα - όπως και η Ελλάδα - τον κίνδυνο και της Ισλαμικής "συγκεκαλυμμένης" εισβολής και τον κίνδυνο της "Τουρκικής ξεκάθαρα επιθετικής εμπλοκής" στο πρόβλημα).
 

Το ότι η Τουρκία είναι μέλος αυτής της συμμαχίας πρέπει να πάψει πια να είναι το διαρκές πρόσχημα για να ξεδιπλώνει συστηματικά "συγκεκαλυμμένη πολεμική δράση κατά μιας άλλης χώρας μέλους (Ελλάδας)".

Κι επιτέλους, όποια κι αν είναι η αντιμετώπιση του θέματος από τους συμμάχους, η κατάσταση με τα κύματα συγκεκαλυμμένης ισλαμικής εισβολής έχει ξεπεράσει ΚΑΘΕ όριο Εθνικής Ασφάλειας, αποτελεί δε ξεκάθαρη "πολεμική ενέργεια" κατά της χώρας και η Ελλάδα οφείλει να αναβαθμίσει την αντιμετώπιση του φαινομένου περνώντας κι αυτή σε αντίστοιχα κλιμακωμένες "στρατιωτικές ενέργειες".

Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει με την Τουρκία κι αυτό είναι η "Μόνη Πραγματικότητα".

Με το να συνεχίσουμε να κάνουμε κι εμείς και οι σύμμαχοι πως δεν το βλέπουμε, δεν σημαίνει κιόλας πως αναιρείται η πραγματικότητα.


Απλώς, όσο περιμένουμε χωρίς άμεση αναχαίτιση/ανταπόδοση επιδεινώνονται τα τελικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Γιώργος Ανεστόπουλος

σχετικά:

Το ΝΑΤΟ αρνείται να θεωρήσει τη "λαθρομετανάστευση" ως "Ενεργό Απειλή"...αν και η Ελλάδα πεθαίνει απ' αυτή...και την Τουρκία...πίσω απ' αυτή...


Πόσοι μετανάστες με φυματίωση αφέθηκαν «χύμα» έξω στην Ομόνοια από τα κέντρα κράτησης;

Πακιστάν – Στοκχόλμη αεροπορικώς: 300 ευρώ... Γιατί, λοιπόν, έρχεσαι Ελλάδα με 10.000 ευρώ το κεφάλι; (Εαν «πράγματι» έχεις προορισμό την Στοκχόλμη)