«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Επιβίωση: χρήσεις των ανθρώπινων ούρων (πχ πως μετατρέπονται σε νιτρικό άλας - στοιχείο απαραίτητο για παραγωγή "μαύρης μπαρούτης")

"...Πυρίτιδα : Η αμμωνία όταν στεγνώσει και αντιδράσει με το οξυγόνο σχηματίζει νιτρικά άλατα όπως τη νιτρική ποτάσα, που είναι βασικό συστατικό της πυρίτιδας. Τα άλατα των ούρων μπορούν να αναμειχθούν με στάχτη, θείο και άνθρακα, σχηματίζοντας τη μαύρη σκόνη των όπλων. Ένα μυστικό που γνώριζαν καλά οι πολέμαρχοι του πλανήτη..."

Οι δημιουργικότερες χρήσεις των ανθρώπινων …ούρων!!Μπορεί να βιαζόμαστε να …απαλλαγούμε από τα ούρα μας , αλλά στη χημεία και στην ιατρική , το χρυσόχρωμο αυτό υγρό κατέχει περίοπτη θέση και δεν αντιμετωπίζεται ως απόβλητο του οργανισμού .

Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα είναι κοινή «λαϊκή ιατρική» τα ούρα να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του κνησμού που προκαλείται από την τσουκνίδα ή από τσίμπημα σφήκας. Για όλους λοιπόν αυτούς του επιστήμονες που μελετούν τα ούρα και έχουν αποκαλύψει κάποιες θαυμαστές χρήσεις, η ρήση είναι μία : « Τα απόβλητα ενός ατόμου είναι ο θησαυρός ενός άλλου.»

 Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις δημιουργικότερες χρήσεις των ανθρώπινων ούρων που είναι τόσο παλιές όσο και η ανθρώπινη ιστορία.

1. Λευκαντικές ιδιότητες στα δόντια : Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν την αμμωνία που περιέχεται στα ούρα για την λεύκανση των δοντιών τους, αφαιρώντας έτσι στίγματα και λεκέδες. Ακόμη και σήμερα πολλά κιτ λεύκανσης περιέχουν ουρία και ουρικό οξύ.2. Πυρίτιδα : Η αμμωνία όταν στεγνώσει και αντιδράσει με το οξυγόνο σχηματίζει νιτρικά άλατα όπως τη νιτρική ποτάσα, που είναι βασικό συστατικό της πυρίτιδας. Τα άλατα των ούρων μπορούν να αναμειχθούν με στάχτη, θείο και άνθρακα, σχηματίζοντας τη μαύρη σκόνη των όπλων. Ένα μυστικό που γνώριζαν καλά οι πολέμαρχοι του πλανήτη.

3. Λίπασμα για τα φυτά σας : Tα ούρα μπορούν να λειτουργήσουν ως λίπασμα, καθώς τα θρεπτικά τους συστατικά είναι αρκετά για να δώσουν το κατιτίς παραπάνω στην ανάπτυξη των φυτών. Τα υψηλά επίπεδα αζώτου που συναντάμε στα ούρα έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τη χλωρίδα…

4. Oυροθεραπεία και ομορφιά: Οι υποστηρικτές της ουροθεραπείας λένε ότι τα ούρα μπορούν να καθαρίσουν το πρόσωπο σας από την ακμή, να κάνουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν γρηγορότερα και να σας απαλλάξουν από την πιτυρίδα.


5. Βυρσοδεψία : Το μυστικό είναι γνωστό στους βυρσοδέψες εδώ και αιώνες – η εμβάπτιση του δέρματος σε διάλυμα ούρων αφαιρεί πανεύκολα υπολείμματα σάρκας από το τομάρι. Και αυτό διότι η ουρία που περιέχουν τα ούρα μετατρέπεται σε αμμωνία, η οποία όταν αναμειχθεί με νερό μετατρέπεται σε ήπιο καυστικό.

6. Καθαριστικό και λευκαντικό ρούχων : Τα λίπη και οι βρωμιές είναι όξινα διαλύματα και εξουδετερώνονται από την αμμωνία, η οποία είναι κατάλληλη και για την αφαίρεση των λεγόμενων δύσκολων λεκέδων. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεμείνετε από απορρυπαντικό…..

7. Θεραπείες γονιμότητας : Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει εξάγοντας κάποιες ορμόνες γονιμότητας από τα ούρα προεμμηνοπαυσιακών γυναικών να αναπτύξουν τα φάρμακα γονιμότητας Menopur και Pergonal.8. Ηλεκτρισμός : Στην πολύπαθη Αφρική επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη γεννήτρια του κόσμου που χρησιμοποιεί μπαταρίες με ούρα για το πολύτιμο ρευματάκι. Τα ούρα τοποθετούνται σε ηλεκτρολυτικά κελιά, διασπώντας το υδρογόνο, το οποίο καθαρίζεται σε φίλτρα νερού και διοχετεύεται κατόπιν σε κυλίνδρους αερίου που περιέχουν υγροποιημένο βόρακα, ώστε να αφαιρεθεί κάθε υγρό υπόλειμμα από το αέριο. Το υδρογόνο προωθείται κατόπιν στη γεννήτρια και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

http://www.invitromagazine.gr

σχετικά:

Όταν κάποιος «φαινομενικά κακομοίρης» είναι «μηχανή καταστροφής»....ή....Μια «Μηχανή Καταστροφής» πρέπει να μοιάζει ΠΑΝΤΑ «κακομοίρης»...