«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Κοίτα να δεις που ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον βλέπει πως "αναγκάζεται να φέρει Νέο Μνημόνιο" και πάει (με την "αψυχολόγητη" τροπολογία περί "Τζαμιού") ν' αναγκάσει τους ΑΝΕΛ να "ρίξουν την κυβέρνηση" ΠΡΙΝ πάρει τα Μνημονιακά Μέτρα...("ειδικές αδίστακτες αποστολές" ο Λαφαζάνης!!!)


ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ

Με διαδικασία κατεπείγοντος το τζαμί στο Βοτανικό

Κατατέθηκε σήμερα (07/05/15) η τροπολογία για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το ακίνητο που φιλοξενούσε την βάση του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο σχεδιάζεται να ανεγερθεί το τέμενος της πρωτεύουσας.


Το ακίνητο που φιλοξενούσε την βάση του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο σχεδιάζεται να ανεγερθεί το τέμενος της πρωτεύουσας.


Η τροπολογία φέρει τις υπογραφές του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, του υπουργού Παραγωγικής
Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αν. υπουργού Γιάννη Τσιρώνη.


Σύμφωνα με την τροπολογία, επανακαθορίζονται τα στοιχεία του διαγράμματος, που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφάνειας του ίδιου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν. 3512/2006, όπως ισχύει) η εγκατάσταση και κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.


ΑΝΕΛ: Ακαιρη σε άσχετο νομοσχέδιο

Την απόσυρση της τροπολογίας ζητά το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο, με δήλωση του βουλευτή Νικόλαου Μαυραγάνη, τονίζει ότι πολιτικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης τροπολογίας είναι η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ενώ η τήρησή της -και από τις δύο πλευρές με βάση την αρχή του διεθνούς δικαίου και την αρχή της αμοιβαιότητας- αποτελεί προϋπόθεση.


«Δεδομένου ότι η Τουρκία, δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου τόσο σε σχέση με τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις της από το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές Συμβάσεις για την επαναπροώθηση των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες από τις οποίες εισήχθησαν στην ΕΕ, εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε την άποψη ότι είναι τουλάχιστον άκαιρη μίας τέτοια τροπολογίας σε ένα άσχετης θεματολογίας νομοσχέδιο», τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Μαυραγάνης.


Πηγή: ΑΜΠΕ


http://www.ethnos.gr/