«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη διότι έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του - αν ήταν όμως "ανύπανδρη κόρη" κάποιου "δημοσίου υπαλλήλου" θα δικαιούταν να παίρνει τη σύνταξη του νεκρού γονέα!!!(ποιοί είπαμε είναι οι "προνομιούχοι" σ' αυτόν τον τόπο;)
σχόλια: Γιώργος Ανεστόπουλος

Άλλο "απλός Πολίτης" και άλλο κόρη δημοσίου υπαλλήλου.
Έτσι έχει το πράμα.
Δεν πα να ψοφάς της πείνας εσύ...
Ούτε εσύ, ούτε τα παιδιά σου είστε το ίδιο "ανώτερη κάστα" με τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων...

Ιδού ποιές κάστες κάνουν κουμάντο σ' αυτόν τον τόπο...
Ιδού ποιανών τα προνόμια δεν θίγονται, την ίδια ώρα που σφάζονται ανελέητα οι μικροέμποροι και οι άνεργοι...
Ιδού ποιούς δεν τολμάει ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση ν' αγγίξει...

Ιδού ποιοί είναι κράτος εν κράττει...

Πρώτα, δείτε ένα δημοσίευμα σχετικό με κάποιον "κοινό θνητό" που έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μάνας του...συνελλήφθη...θα δικαστεί και θα καταδικαστεί βεβαίως βεβαίως...

Ταυτόχρονα, πάει μια χαρά ο διασυρμός του...
Δηλαδή, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί έτσι; θα ρωτήσουν κάποιοι...
Ναι, εάν ίσχυαν τα ίδια για ΟΛΟΥΣ...

Λάβετε υπ' όψιν πως ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ αυτοί που "εμπλέκονται στην στοιχειοθεσία και απόδοση κατηγορίας εναντίον του, στην σύλληψη και στην καταδίκη του" ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ του παραπάνω ευεργετήματος για τα παιδιά τους...αλλά αυτός (ο κατηγορούμενος) ΟΧΙ...διότι είναι απλά ένας "απλός (ιδιώτης) πολίτης"...και όχι "ανύπανδρη κόρη δημοσίου υπαλλήλου"...

Ως δεύτερο επιλέχθηκε ένα δημοσίευμα περί μιας "γνωστής περσόνας του θεάματος" η οποία πολύ απλά λαμβάνει ΝΟΜΙΜΑ τη σύνταξη του νεκρού πατρός της (ανώτατου δημοσίου υπαλλήλου)....

Ως τρίτο, παρουσιάζεται μια γλαφυρή περιγραφή του ζητήματος....εκεί θα δείτε το πως "καταργήθηκε" αυτό το "κοινωνικά θρασύτατο" προνόμιο το 2010 για να ... "επανέλθει" αποφασιστικά ξανά το 2012 - 13....

Ως τέταρτο και ως κερασάκι στην τούρτα, παρουσιάζεται το νομικό καθεστώς που ισχύει σήμερα...

Αλήθεια, με κανα εκατομμύριο θανόντες συνταξιούχους του δημοσίου, για πόσες "προνομιούχες κόρες" μιλάμε άραγε σήμερα στον καιρό της κρίσης και των μνημονίων, σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στην κυριολεξία πεινάνε με την Πολιτεία απούσα γι' αυτούς αλλά υπερπροστατευτική για τα παιδιά των "δικών της (δημοσίων) παιδιών";

Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει ως το τέλος του κειμένου, αυτές οι "προνομιούχες κυρίες επί των τιμών" δικαιούνται την "πρόσθετη αυτή σύνταξη" ακόμη κι αν έχουν ΚΑΙ άλλα εισοδήματα...πχ δική τους εργασία...........................................

Επαιρνε παράνομα τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του – 130.000 ευρώ η ζημιά για το δημόσιοΓια έξι ολόκληρα χρόνια ένας 50χρονος ημεδαπός λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία από Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση. Η ζημία που προκλήθηκε στο Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο 50χρονος από τον Ιούνιο του 2009 και μέχρι την 31-06-2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή της.

Πιο αναλυτικά, ο 50χρονος χρησιμοποιούσε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο της μητέρας του προς αυτόν, με το οποίο τον διόριζε αντιπρόσωπο και αντίκλητό της, προκειμένου να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη επ’ ονόματι της και να λαμβάνει την σύνταξη της.

Επίσης, από την ημέρα του θανάτου της μητέρας του έως και τον Ιούνιο του 2015, επανειλημμένα μετέβαινε σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και με τη χρήση του πληρεξουσίου κατέθετε ψευδή έγγραφα (υπεύθυνες δηλώσεις και δικαιολογητικά κ.λπ.).

Στη συνέχεια, όταν από το ταμείο του ΙΚΑ πιστωνόταν η σύνταξη στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, προέβαινε στη μεταφορά των χρημάτων σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Σημειώνεται ότι η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) από την παράνομη λήψη σύνταξης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των εκατόν τριάντα χιλιάδων (130.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και ενημερώθηκε το Ταμείο για τη διακοπή της σύνταξης.

http://www.iefimerida.gr/

................................

Η Μαρία Σολωμού εισπράττει τη σύνταξη της "ανύπαντρης κόρης δικαστικού" απο το κράτος...Ιούνιος 11, 2015

H γνωστή ηθοποιός Μαρία Σολωμού είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις ανύπανδρων θυγατέρων στη χώρα μας που έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν μια μεγάλη σύνταξη από τον πατέρα τους μετά τον θάνατό του.

Ο πατέρας της ήταν ανώτατος δικαστικός. Και η ίδια μπορεί να εμφανίζεται σε δηλώσεις της ότι…είναι κατά του γάμου, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει διόλου να λαμβάνει κάθε μήνα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περίπου 1.700 ευρώ, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα που δηλώνει στην Εφορία ως εργαζόμενη.

Πηγή protothema.gr

http://www.any-news.gr/

....................................................................

Το τάγμα των ανύπανδρων θυγατέρωνΤσώλης Ζώης

Ολοι όσοι ακόμη αναρωτιούνται πώς φθάσαμε στη χρεοκοπία, ας προσέξουν ότι ακόμη και σήμερα, το 2012, το Δημόσιο συνταξιοδοτεί τις ανύπανδρες θυγατέρες των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών.

Το βαθύ κράτος που χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες φρόντιζε τα παιδιά του με τρόπο πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα, εσωτερικά άνισο και κραυγαλέα άδικο σε βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και των ελεύθερων επαγγελματιών που καλούνται για μία ακόμη φορά να σηκώσουν το βάρος της εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι ισχύει με τον τελευταίο νόμο του 2010 που υποτίθεται ότι άλλαζε το καθεστώς και έκοβε τις συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες των δημοσίων υπαλλήλων, που οι περισσότερες μένουν ανύπανδρες για να παίρνουν τη σύνταξη του... μπαμπά.

Ποτέ δεν κόπηκε η σύνταξη του πατέρα τους που εργαζόταν στο Δημόσιο ή υπηρετούσε στις Ενοπλες Δυνάμεις, εκτός από τις περιπτώσεις που οι ίδιες επέλεξαν να εργαστούν - κι αυτό μετά το 2010.

Για να ακριβολογούμε, επειδή το θέμα είναι λεπτό, η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ το 2010 καθιέρωσε μια κλιμακωτή μείωση της σύνταξης ανάλογα με το εισόδημά τους:

- Για εισόδημα (είτε από σύνταξη είτε από εργασία) σε άγαμη θυγατέρα με μεικτό μισθό ως 991 ευρώ δεν έγινε καμία περικοπή στη σύνταξη, για ακαθάριστο εισόδημα από 992 ως 1.322 ευρώ μηνιαίως η σύνταξη κόπηκε κατά το 1/3, για εισόδημα από 1.322 ως 1.652 ευρώ κόπηκε η μισή σύνταξη.

- Αν το μηνιαίο εισόδημα είναι από 1.652 ως 1.982 ευρώ, η σύνταξη κόπηκε κατά 75% και μόνο σε όσες περιπτώσεις υπερβαίνει το πλαφόν αυτό κόπηκε τελείως.

Είναι προφανές ότι η νομοθεσία έδωσε ακόμη και όταν οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ τα περιθώρια στο προστατευόμενο «τάγμα των ανύπανδρων θυγατέρων» να συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξη ακόμη κι αν ήταν σε ώριμη ηλικία για γάμο ή εργασία. Μπορούσαν να αποφύγουν και τα δύο.

Το μοναδικό εύλογο και δίκαιο μέρος του νόμου είναι ότι από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι περιπτώσεις με αναπηρία (67%) και όσες θυγατέρες σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη θανόντος πατρός, όπως ισχύει για όλα τα Ταμεία.

http://www.tovima.gr

..........................................................................

Τι ισχύει πλέον για την χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες  Ποιο είναι το ισχύον καθεστώς για άγαμες θυγατέρες μετά τις τελευταίες αλλαγές που επέφεραν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην εποχή του Μνημονίου, από το 2010 και μετά. 


Ποια είναι όμως η άποψη του Συνηγόρου του Πολίτη και τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα; 

Πρόκειται για το δικαίωμα μεταβίβασης της σύνταξης του αποβιώσαντος γονέα ο οποίος εργαζόταν στο Δημόσιο στην άγαμη θυγατέρα αυτού. 

Μέσα σε διάστημα λίγων ετών ο θεσμός πέρασε από την κατάργηση (άρθρο 9 του Ν. 3865/2010), στην επαναρρύθμιση του, θέτοντας όμως πλέον πολύ αυστηρότερες προϋποθέσεις (N.4093/2012, N. 4151/2013). 

Τα πρόσωπα τα οποία μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με βάση τις διατάξεις αυτές είναι μόνον οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες Δημοσίων Υπάλληλων, Στρατιωτικών, κ.λπ. οι οποίοι έχουν αποβιώσει. 

Tο δικαίωμα αυτό άφορα σε όλες τις ενήλικες ανύπαντρες ή διαζευγμένες κόρες, ανεξαρτήτως του Ασφαλιστικού Φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένες οι ίδιες. 

Συνεπώς, μπορούν να λάβουν τη σύνταξη αυτή ανεξάρτητα από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό στον οποίο είναι τα ίδια τα πρόσωπα ασφαλισμένα. 

Ισχύον καθεστώς Σύμφωνα με το νεότερο νομοθετικό καθεστώς, για τις άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα γεννήθηκε πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν 3865/2010, θεσπίζεται σε οριζόντια βάση ανώτερος μηνιαίος συντάξιμος μισθός, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των επτακοσίων είκοσι (720 €) ευρώ. 

Στις περιπτώσεις δε καταβολής σε δικαιούχο δύο (2) συντάξεων που το άθροισμά τους υπερβαίνει το ανωτέρω ποσό, η περικοπή του υπερβάλλοντος ποσού, διενεργείται επί της μεγαλύτερης σύνταξης και εάν και αυτή δεν επαρκεί, περικόπτεται ανάλογα και η δεύτερη. 

Εισοδηματικά κριτήρια Από το 2013 για την χορήγηση της σύνταξης λαμβάνονται υπ’ όψη εισοδηματικά κριτήρια. Το συνολικό ετήσιο εισοδηματικό όριο που τίθεται είναι τα 8.640 ευρώ. 

Επιβάλλεται ανώτατο όριο (πλαφόν) στην καταβαλλόμενη σύνταξη μέχρι το ποσό των επτακοσίων είκοσι ευρώ (720 €), το οποίο και θα χορηγείται εφεξής στις άγαμες και διαζευγμένες θυγατέρες, χωρίς την ταυτόχρονη θέσπιση κάποιου ηλικιακού ή άλλου κριτηρίου. 

Έτσι στην περίπτωση που τα εισοδήματα από άλλες πηγές είναι μεγαλύτερα από το ανωτέρω όριο, η σύνταξη αναστέλλεται. 

Προϋποθέσεις για όσες πρόκειται να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Για όσες άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, πρόκειται να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε αυτή την ειδική κατηγορία, εισάγονται τα κατωτέρω κριτήρια: 


Να μην έχουν μηνιαίο εισόδημα από το Δημόσιο μεγαλύτερο από το κατώτατο όριο σύνταξης του Δημοσίου. 

Να μην έχουν φορολογητέο εισόδημα από άλλη πηγή μεγαλύτερο από το κατώτατο όριο σύνταξης του Δημοσίου. 

Να μην λαμβάνουν άλλη σύνταξη. 

Να έχουν συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας τους. 

Από το 2013 η σύνταξη έχει άμεση σχέση με εισοδηματικά κριτήρια. 

Η άποψη του Συνηγόρου του Πολίτη 

Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει και την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος σε πρόσφατη διενεργηθείσα διαμεσολάβηση, εκφράζει τον προβληματισμό του για την ουσιαστική διαβίωση των ατόμων που πλήττονται από την εφαρμογή των νέων αυτών ρυθμιστικών κανόνων οι οποίοι αφορούν τις δικαιούχους άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες. 

Η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών (μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) 

Στην απάντηση της προς τον Συνήγορο του Πολίτη, η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων, μεταξύ άλλων αναφέρει το γενικό ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά την συνταξιοδότηση των άγαμων - διαζευγμένων θυγατέρων συνταξιούχων του δημοσίου, το οποίο και ισχύει στην Χώρα μας και είχε απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητούσε να της γνωστοποιηθεί ο λόγος ο οποίος δεν υφίστανται αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και για τους ενήλικους άγαμους άρρενες, με επαπειλούμενη παραπομπή της Χώρας μας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), λόγω παραβίασής των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

Ακολούθως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτή την απάντηση την οποία προέβαλε η ελληνική πλευρά στην ανωτέρω υπόθεση. 

Πάντως σύμφωνα με άποψη του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) το μέλλον του θεσμού της συνταξιοδότησης των άγαμων/διαζευγμένων θυγατέρων από το Δημόσιο, κρίνεται αβέβαιο, αφού κατά την εκτίμησή του, σε περίπτωση εκ νέου κινήσεως διαδικασίας παραπομπής της Χώρας μας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), η οποία να θέτει εκ νέου ζητήματα περί ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών στον συγκεκριμένο θεσμό και ιδίως σε περίπτωση καταδίκης της Χώρας μας, θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο της παντελούς κατάργησης της δυνατότητας συνταξιοδότησης των άγαμων θυγατέρων.

www.dikaiologitika.gr