«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Ο κύριος όγκος του χρέους ειναι προϊόν μιας πολιτικής απάτης...οι πολιτικοί έστησαν ένα "γιγάντιο κράτος τέρας" που δεν μπορεί να συντηρηθεί χωρίς τεράστιο δανεισμό...του Γ. ΛοβέρδουΟ πολύς κόσμος πιστευει οτι το δυσθεωρητο χρεος των 320 δις ευρω προεκληθη απο τις απάτες που έκαναν για να τα κονομήσουν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτη τη δυσμοιρη χωρα κι όσοι νεμονταν τον Δημοσιο τομέα (συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματιες, διεφθαρμένοι ΔΥ κλπ). 

Αυτο ειναι μερικώς ορθό. 

Στην πραγματικοτητα, ο κύριος όγκος του χρεους ειναι προϊόν μιας πολιτικής απάτης. 

Τη διαμόρφωση δηλαδή ενος δημοσιου τομέα τεράστιου, αναποτελεσματικου, γραφειοκρατικού και διεφθαρμένου με πολυ μεγάλο αριθμό "βολεμενων" κι αχρήστων ΔΥ που πληρώνονταν πλουσιοπάροχα κι ενα συνταξιοδοτικό συστημα σαθρό, ανήμπορο να λειτουργήσει αυτονομα κι ακρως ρουσφετολογικο. 

Η μεγαλη αληθεια ειναι οτι η Ελλάδα χρεοκόπησε διότι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν δημιουργησαν, με τις προτροπές της εκλογικής τους πελατείας, ενα κρατος τέρας που δεν μπορουσε να συντηρηθεί χωρις τεράστιο δανεισμό. 

Ειναι χαρακτηριστικό οτι μονο τη δεκαετία 2000-2009 το κρατικό κόστος για την χρηματοδοτηςη των συντάξεων ξεπέρασε τα 210 δις ευρω. 

Κι οτι καθε χρόνο το κόστος μισθών και συντάξεων έφτανε το 75% του προυπολογισμού. Το δυστύχημα ειναι οτι και μετα το 2010 τα πράγματα, παρα τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν εχουν αλλάξει ουσιαστικά. 

Μονο για τις συντάξεις ΔΥ το κρατος δαπανά ετησίως 6 δις ευρω. 

Μονο για την επιχορήγηση των Ταμείων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ υπάρχει επιχορήγηση περίπου 1,1 δις. 

Ενώ για μισθους και συντάξεις συνολικά η δαπάνη πλησιάζει τα 30 δις ενώ με τις "κρυφές" δαπάνες τα ξεπερνά. 

Πρέπει να καταλάβουμε οτι χωρις ορθολογισμό και νοικοκύρεμα του Δημοσιου, το κρατος, η οικονομια αλλα κι η κοινωνία δεν ειναι βιώσιμες. 

Κι όσο οι κυβερνησεις αρνούνται να το πράξουν, το πρόβλημα καθίσταται ανεξέλεγκτο και καταστροφικό...


https://www.facebook.com/giannis.loverdos?fref=ts