«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Κ.Λαπαβίτσας: "Το 61%-62% του Όχι στο δημοψήφισμα επείγει να βρει πολιτική φωνή" (σχόλιο Γ.Αν:και φυσικά, ένα μεγάλο τμήμα του 62% δεν ανήκει στην Αριστερά. Αλλά στον Πατριωτικό (κεντρο)δεξιό χώρο.Κι έχει σκορπίσει "ανατριχίλες" και σύγχυση αυτό.Τόσο που ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να βγει μπροστά να το διεκδικήσει/εκπροσωπήσει "εν είδη Πατριωτικής/(κεντρο)δεξιάς πλατφόρμας της Δραχμής.Μα τόσο βαθιά εξαγορασμένοι (και "εκβιασμένοι") είναι οι πάντες πια από το Βερολίνο;Τι περιμένουν άραγε;Να τους "δώσει το "σχετικό σκούντημα" (βλ."στήριξη") το Λονδίνο για να "ξεκουνηθούν";Ξεχνούν πως σε ένα μήνα θα έχουμε εκλογές;Άιντε πια πάρτε τα πόδια σας, μια ζωή φοβισμένα αργοκίνητα καράβια...)Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό την Παρασκευή ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε ότι επείγει να βρει πολιτική φωνή και έκφραση το 61-62% του δημοψηφίσματος και υποστήριξε ότι θα θεωρήσει πραγματικά τραγικό το γεγονός να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας μνημόνιο.


«Δεν υπάρχει αριστερό μνημόνιο. Δεν μπορείς να "γλυκάνεις" το μνημόνιο», είπε ο βουλευτής, σημειώνοντας πως αν υπάρξει και ψηφιστεί η συμφωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα και τότε, «θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Μάλιστα, είπε πως δεν θέλει να δει τον Τσίπρα να υπογράφει μνημόνιο, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα είναι τραγικό για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αντιμνημονιακή στρατηγική

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αντιμνημονιακή στρατηγική χρειάζεται. Θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα. Αντιμνημονιακό πρόγραμμα χρειάζεται η κοινωνία», είπε, σημειώνοντας, όμως, πως «η δραχμή από μόνη της δεν είναι απάντηση για τίποτε» και προτείνοντας στο πλαίσιο αυτό εθνική προετοιμασία για στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών και παραγωγική ανασυγκρότηση για να βγούμε από την κρίση.

Ερωτηθείς σχετικά με το «Plan B» του Βαρουφάκη ο βουλευτής ανέφερε, πάντως, πως δεν υπήρχε προετοιμασία για Grexit παρά μόνο ιδέες και προτάσεις οι οποίες, όπως τόνισε, δεν συνιστούν σχέδιο.Αντέχετε στη φυλακή της ΕE;

Δ. Καζάκης: Έλεος κ. Μάρδα! Κόψτε τις μαρδακίες! "...το παλιό κομματόσκυλο του Σημίτη και νυν αν. υπ. οικονομικών, ανήκε στη συμμορία που μας έβαλε στο ευρώ με τους χειρότερους δυνατούς όρους, ώστε να λεηλατηθεί η χώρα. Και τώρα τι μας λέει; Έτσι και φύγουμε, (τάχαμου) θα καταστραφούμε..." (ε, όχι δα! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!!)


Κ.Λαπαβίτσας: "...Η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένη διαδικασία αποχώρησης από το Ευρώ..." (ακούει η "αντίστοιχη κοιμάμενη (Πατριωτική Κεντρο)δεξιά Πλατφόρμα του Εθνικού Νομίσματος"; Θα "ξεκουνηθεί καμιά φορά να ξυπνήσει επιτέλους" και να προσθέσει και τις δικές της δυνάμεις σ' αυτή την Υπέρτατη Εθνική Προσπάθεια; Ή θα συνεχίσει ν' αφήνει την Αριστερά (έστω, τμήμα της) μόνη να βγάζει το φίδι από την τρύπα σ' έναν πόλεμο όπου η νίκη αφορά όλους μας; Άντε, αρκετά πια μ' αυτόν τον αρρωστημένο (αγοραίο;) έρωτα "μερικών" με τους καταστροφείς μας.Σκέτο "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" κατάντησε...)

Οι διεργασίες στην Αριστερά (έξω από το Ευρώ - επιστροφή στη δραχμή) οδηγούν αντανακλαστικά σε γέννηση και..."Δεξιάς Πλατφόρμας";