«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Πανούσης: Με αναχαίτιση μέσα στην Τουρκία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση (εύγε!Καιρός ήταν ν' αρχίσουν να το συνειδητοποιούν κι εκεί πάνω...Απλή λογική και κοινός νους...)"...Σε ερώτηση πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά: 

«Με αναχαίτιση μέσα στηνΤουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους»...."

«Έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο» δηλώνει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα απλώς όταν φοβόμαστε, λέμε "πού είναι η Αστυνομία;" και όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι"».

Ο κ. Πανούσης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό αναφέρει ότι από την Άνοιξη έχουν μπει στη χώρα 102.000 μετανάστες και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε ένα εκατομμύριο μετανάστες.


«Πεντακόσιες χιλιάδες δηλωμένους και άλλους τόσους παράνομους. Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή».

Σε ερώτηση πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά: 

«Με αναχαίτιση μέσα στηνΤουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους».

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης υποστηρίζει ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει» και πως «η Αριστερά επίσης έχει κάποιες ιδεοληψίες».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά καταφατικά στην ερώτηση αν είναι συγκρουσιακός άνθρωπος η Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχολιάζει: «Θεωρεί πως είναι κάτι παραπάνω- όποιος το νομίζει την πατάει».

Σε ερώτηση αν του αρέσει το υπουργείο, δηλώνει ενθουσιασμένος με όλα, «στον βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος. Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο».


σχετικά:

ΝΑΤΟ, FRONTEX, INTERPOL να περιπολούν "επάνω στις τουρκικές ακτές" με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ (με "εμπλοκές" και "συλλήψεις") - ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ και ΕΤΣΙ θα ανακοπεί η "λαθροεισβολή"


Το ΝΑΤΟ αρνείται να θεωρήσει τη "λαθρομετανάστευση" ως "Ενεργό Απειλή"...αν και η Ελλάδα πεθαίνει απ' αυτή...και την Τουρκία...πίσω απ' αυτή...

Πόσοι μετανάστες με φυματίωση αφέθηκαν «χύμα» έξω στην Ομόνοια από τα κέντρα κράτησης;

Πακιστάν – Στοκχόλμη αεροπορικώς: 300 ευρώ... Γιατί, λοιπόν, έρχεσαι Ελλάδα με 10.000 ευρώ το κεφάλι; (Εαν «πράγματι» έχεις προορισμό την Στοκχόλμη)