«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μύθοι και πραγματικότητα περί "παραγωγικής ανεπάρκειας" στην Ελλάδα (1)


Δεν παράγουμε τίποτα; Αλήθεια;


3 Σεπ, ’15

Θέλω να πω λίγα πράγματα προς τον κόσμο που είτε από φόβο, είτε από άγνοια, είτε από οξεία τηλεορασίτιδα, νομίζει ότι η χώρα μας δεν παράγει τίποτα, ότι αν βγούμε από το ευρώ θα πεινάσουμε, και άλλα τέτοια φαιδρά.

Όσον αφορά το ότι δεν παράγουμε τίποτα (μιλάω για βιομηχανική παραγωγή), έχω τρία παραδείγματα: ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ. Τρεις μεγάλες, βαριές βιομηχανίες εκ των οποίων τα ΕΑΣ είναι επί ξύλου κρεμάμενα από πέρσι. Το άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη είναι ενδεικτικό για τον αν η χώρα μας μπορεί ή όχι να έχει παραγωγή.


Αν πιάσουμε επιπλέον φαρμακοβιομηχανίες, μεταλλουργία, ναυπηγεία κλπ που δούλευαν παλιότερα και μπορούν να δουλέψουν στο φουλ – κάποια από αυτά ακόμα τα καταφέρνουν. Έχουμε έτοιμες υποδομές, ανέργους/υποψήφιους εργαζομένους και τεχνογνωσία πολλών ετών.

Το δεύτερο θέμα (η τροφή) είναι πιο σοβαρό.

Έκανα μία έρευνα για την επάρκειά μας σε τρόφιμα.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (FAO – Food and Agriculture Organization), η Ελλάδα το 2015 αναμένεται να έχει επάρκεια τροφίμων από αγροτική παραγωγή (περιλαμβάνει και κτηνοτροφία-αλιεία) περίπου 88%. Αυτό είναι πρόβλεψη. Το 2014 ήμασταν πάνω από 90%.

Για δες που τελικά παράγουμε και κάτι, βρε παιδί μου.

Επίσης, στον παγκόσμιο δείκτη διατροφικής επάρκειας http://foodsecurityindex.eiu.com/Country/Details#Greece, η Ελλάδα είναι 29η σε 109 χώρες, με πολύ ικανοποιητικά στατιστικά.

Μεγαλύτερο μειονέκτημά μας σύμφωνα με τον δείκτη; Η έλλειψη κρατικής χρηματοδοτικής στήριξης στον αγροτικό τομέα.

Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε σε αυτό το σημείο να γίνουμε Κάλχες και να καταλάβουμε ποια Ιφιγένεια πρέπει να «θυσιάσουμε» για να φυσήξει ο άνεμος της χρηματοδότησης της αγροτικής παραγωγής.

Αν η απάντησή σας ήταν «Ευρωζώνη», είστε έτοιμοι για την Τρωική Εκστρατεία.

Για πείτε μας, ρε παλικάρια του ευρώ, γιατί δεν θα έχουμε να φάμε αν γυρίσουμε σε δραχμή;

Επειδή αντί για μοσχάρια Αργεντινής θα τρώμε ελληνικά αρνιά που έχουμε υπερπαραγωγή και αντί για ένταμ Ολλανδίας θα τρώμε φέτα και κεφαλοτύρι;

Να σας πω γιατί δεν θα έχουμε να φάμε σε λίγους μήνες με ευρώ; Γιατί δεν έχουμε ευρώ.

Η έρευνά μου δεν έχει σταματήσει εκεί. Πήγε και σε άλλα θέματα, από την ενέργεια μέχρι τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος, πάντα από επίσημες, όσο γίνεται, πηγές.


τμήμα άρθρου από το http://pitsirikos.net/


σχετικά:

Μύθοι και πραγματικότητα περί "παραγωγικής ανεπάρκειας" στην Ελλάδα (3)

Μύθοι και πραγματικότητα περί "παραγωγικής ανεπάρκειας" στην Ελλάδα (2)

Για ποια ελληνική αγροτική παραγωγή μιλάμε;

Θα πάω στο χωριό μου...(ναι, ε;)


Να πως η ΕΕ κατέστρεψε την Ελληνική αγροτική/κτηνοτροφική (και όχι μόνον) παραγωγή (πρόστιμα στους Έλληνες κτηνοτρόφους πριν κάμποσα χρόνια επειδή "παρήγαγαν περισσότερο γάλα απ' το επιτρεπτό"(!!!)

Ιδού πως οι "βόρειοι (δήθεν) φίλοι" της ΕΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την αγροκτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας (μέσω των εγκληματικών ΚΑΠ και βεβαίως ελλήνων (;) προδοτών πολιτικών που τα ΔΕΧΤΗΚΑΝ!!!) (πχ μας απαγορεύουν να παράγουμε πάνω από το 30% του γάλακτος που καταναλώνει η χώρα!Αλλιώς ΠΡΟΣΤΙΜΟ!Αυτό δεν είναι ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ "κύριοι" Πολιτικοί;Γιατί διαμαρτύρεστε λοιπόν όταν σας λένε ΠΡΟΔΟΤΕΣ κι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;;;Η έξοδος από την ΕΕ επιβάλλεται λοιπόν ως θέμα ζωής και θανάτου!!! ) VIDEO


Πάει και η ντομάτα!!!Η ΕΕ κατοχύρωσε την ντομάτα σε ιδιωτική εταιρεία παρέχοντας της δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Γράμμα ενός αφελή πλην θυμωμένου Έλληνα στον Οδυσσέα Ελύτη