«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Και η ευρωπαϊκή επιχείρηση "καταστροφής της ελληνικής παραγωγής" συνεχίζεται "ακάθεκτη"...πρώτα το γάλα, μετά το κρέας, τα ψάρια, η ζάχαρη, το αμπέλι, ο καπνός και τώρα....η ντομάτα...σύντομα θα απαγορεύεται να καλλιεργήσουμε ακόμη και ντομάτα!!!(εφόσον ιδιοκτήτης ΠΛΕΟΝ αυτού του προϊόντος (σπόρου) είναι ΕΝΑΣ και όχι όλοι) - και μετά λέμε γιατί πρέπει ΑΜΕΣΑ να φύγουμε από αυτό το κολαστήριο της ΕΕ; Άι σιχτιρ πια...πουλημένοι όλοι...Ρε έλληνες (;) πολιτικοί τι άλλο θα υπογράψετε μωρέ; Μήπως αύριο θα μας απαγορεύσετε να αναπνέουμε ή να κάνουμε και παιδιά χωρίς την άδεια της ΕΕ;;;;


Η ΕΕ κατοχύρωσε την ντομάτα σε ιδιωτική εταιρεία παρέχοντας της δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Σε… ιδιωτική εταιρεία κατοχύρωσε την τομάτα η ΕΕ! 

Το περιστατικό αυτό μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό! 

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών χορήγησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην πολυεθνική Sygenta για την ανακάλυψη της… παραδοσιακής τομάτας, όπως γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης. 

Μάλιστα παραπέμπει σε σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας biotechwatch, η οποία αναφέρει αναλυτικά την απόφαση. 

Και ενώ εμείς παλεύουμε με μνημόνια και εκλογές… κάποιοι προχωράνε ήσυχα και σταθερά στην ιδιωτικοποίηση των κοινών, δωρεάν αγαθών», γράφει ο κ. Αρσένης. 

«Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών χορήγησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην πολυεθνική Sygenta για την ανακάλυψη της… παραδοσιακής ντομάτας. 

Ναι, δεν πρόκειται για αστείο. 

Η συμβατική ντομάτα ανήκε σε όλους, αλλά όχι πια. 

http://biotechwatch.gr/EPOTomatoPatent. 

 Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό. Όσο και αν συμφέρει κάποιους, δεν μπορούμε να βαφτίζουμε εφεύρεση την ιδιωτικοποίηση των δωρεάν αγαθών, των σπόρων και των όσων μας προσφέρει η φύση και οι προηγούμενες γενιές δωρεάν. 

Οι σπόροι και οι αγροτικές ποικιλίες ταξίδεψαν ελεύθερα από τόπο σε τόπο, προσαρμόστηκαν στις τοπικές συνθήκες και μας έδωσαν έτσι μεγάλη ποικιλία γεύσεων και θρεπτική διατροφή. 

Αν οι πολυεθνικές πετύχουν να σταματήσει αυτό το ελεύθερο ταξίδι, δεν θα χάσουμε μόνο την ελευθερία μας, αλλά και τον διατροφικό μας πλούτο και την διατροφική μας ασφάλεια. 

Αρχίζει να δημιουργείται ένα κίνημα στην Ευρώπη ενάντια στις πατέντες στους σπόρους. Ενημερωνόμαστε, συμμετέχουμε και υπογράφουμε https://no-patents-on-seeds.org/…/recen…/sign-now-individual«. 

 Η… πατέντα! 

 Στην ανάρτηση της biotechwatch σημειώνονται: To Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών επεκτείνει τις δουλειές του με πατέντες στη ζωή: 

Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις ντομάτες που προέρχονται από κλασική αναπαραγωγή. 

25, Αυγ. 2015 /

 Μονοπώλιο σε συγκεκριμένη ποικιλία ντομάτας, με υψηλότερη περιεκτικότητα σε υγιεινά συστατικά, γνωστά ως φλαβονοειδή, χορηγήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPΟ), στην Eλβετική εταιρία Syngenta. 

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα) καλύπτει τα ίδια τα φυτά, τους σπόρους και τους καρπούς τους. 

Η πατέντα EP1515600 περιγράφει τη διασταύρωση άγριων ποικιλιών ντομάτας με εξημερωμένες ποικιλίες. 

Τα φυτά δεν έχουν τροποποιηθεί γενετικά, αλλά προέρχονται από κλασσικές μεθόδους αναπαραγωγής. 

Το Ευρωπαϊκό δίκαιο σχετικά με την ευρεσιτεχνία απαγορεύει την χορήγηση σχετικών διπλωμάτων (πατέντες) σε φυτικές ποικιλίες και σε κλασικές μεθόδους αναπαραγωγής. 

Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2015, το EPΟ αποφάσισε πως σπόροι φυτών και οι καρποί που προέρχονται από κλασική αναπαραγωγή μπορεί να κατοχυρωθούν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας. 

Το EPO, το οποίο αυξάνει έτσι τα έσοδα του από τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έχει επιλέξει αυτήν την απαράδεκτη ερμηνεία του δικαίου ευρεσιτεχνίας προσπαθώντας να ανοίξει το δρόμο για τα δικά του συμφέροντα, καθώς και για εκείνα της βιομηχανίας. 

Αυτή η απόφαση της ΕΠΟ έχει προκαλέσει διάφορες πολιτικές αντιδράσεις: 

 Η Ολλανδία ανακοίνωσε μια σχετική πολιτική πρωτοβουλία σε επίπεδο Ε.Ε., ενώ η Γερμανία και η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών που επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν την απόφαση του EPO. 

Ήδη από το 2012, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ζητήσει από την EPO να σταματήσει τη χορήγηση αυτών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

 «Με τη χορήγηση αυτών των πατεντών, το EPO αγνοεί το κοινό συμφέρον και απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λόμπι των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. 

Αν συνεχιστεί αυτό, θα γίνουμε όλο και περισσότερο εξαρτημένοι από λίγες μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Monsanto, η Syngenta και η DuPont, οι οποίες συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες πατέντες στα φυτά από τα οποία τρεφόμαστε» δηλώνει ο Christoph Then του συνασπισμού No Patents on Seeds! 

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σαφής δήλωση από τις κυβερνήσεις μας, δηλώνοντας ότι θα περιορίσουν δραστικά τις πρακτικές του EPO. 

Διαφορετικά, θα γίνουμε μάρτυρες του ξεπουλήματος των πόρων που απαιτούνται για την καθημερινή διατροφή μας.» 

 Ο No Patents on Seeds! απαιτεί από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να θέσει το ζήτημα στο Δ.Σ. του EPO, το οποίο είναι το μόνο όργανο με πολιτικό έλεγχο πάνω από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. 

Με τη δικτύωση μεταξύ κυβερνήσεων, είναι δυνατόν να σταματήσει από το EPO η χορήγηση περαιτέρω διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 

 Ένα πρόσφατο κάλεσμα από τον διεθνή συνασπισμό No Patents on Seeds! για να σταματήσουν αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποστηρίζεται από αρκετές εκατοντάδες οργανώσεις, σε όλη την Ευρώπη: από την Bionext (Κάτω Χώρες), την Berne Declaration (Ελβετία), το GeneWatch (Η.Β.), τη Greenpeace, την Misereor και No Patents on Life (Γερμανία), το Development Fund (Νορβηγία), το Red de Semillas (Ισπανία), Rete Semi Rurali (Ιταλία), το Reseau Semences Paysannes (Γαλλία), το BiotechWatch.gr και Πελίτι (Ελλάδα) και την Swissaid (Ελβετία). 

Όλες οι οργανώσεις ζητούν την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού δικαίου ευρεσιτεχνίας ώστε να αποκλειστεί η δυνατότητα κατοχύρωσης πατεντών σε υλικό αναπαραγωγής, σε φυτά και ζώα και στα τρόφιμα που προέρχονται από αυτά.Δείτε τη σχετική πατέντα εδώ www.candianews.gr το είδαμε ΕΔΩ

Copy the BEST Traders and Make Money (One Click) : http://ow.ly/KNICZ

http://koukfamily.blogspot.gr/


σχετικά:

Μύθοι και πραγματικότητα περί "παραγωγικής ανεπάρκειας" στην Ελλάδα (1)

Μύθοι και πραγματικότητα περί "παραγωγικής ανεπάρκειας" στην Ελλάδα (2)

Μύθοι και πραγματικότητα περί "παραγωγικής ανεπάρκειας" στην Ελλάδα (3)

Για ποια ελληνική αγροτική παραγωγή μιλάμε;

Θα πάω στο χωριό μου...(ναι, ε;)

Να πως η ΕΕ κατέστρεψε την Ελληνική αγροτική/κτηνοτροφική (και όχι μόνον) παραγωγή (πρόστιμα στους Έλληνες κτηνοτρόφους πριν κάμποσα χρόνια επειδή "παρήγαγαν περισσότερο γάλα απ' το επιτρεπτό"(!!!)

Ιδού πως οι "βόρειοι (δήθεν) φίλοι" της ΕΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την αγροκτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας (μέσω των εγκληματικών ΚΑΠ και βεβαίως ελλήνων (;) προδοτών πολιτικών που τα ΔΕΧΤΗΚΑΝ!!!) (πχ μας απαγορεύουν να παράγουμε πάνω από το 30% του γάλακτος που καταναλώνει η χώρα!Αλλιώς ΠΡΟΣΤΙΜΟ!Αυτό δεν είναι ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ "κύριοι" Πολιτικοί;Γιατί διαμαρτύρεστε λοιπόν όταν σας λένε ΠΡΟΔΟΤΕΣ κι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;;;Η έξοδος από την ΕΕ επιβάλλεται λοιπόν ως θέμα ζωής και θανάτου!!! ) VIDEO

Γράμμα ενός αφελή πλην θυμωμένου Έλληνα στον Οδυσσέα Ελύτη