«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Καθυστερήσεις σε επιδόματα και πεντάμηνα ΟΑΕΔ «τρώνε» την κυβέρνηση (αμ πως; ανακάλυψαν πως η φτωχολογιά είναι αδύναμη να αντιδράσει, οπότε ποιούς θα βαρέσουν;τους..."προνομιούχους";)


Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο 

Είναι πάρα πολύ όμορφο για μια νέα κυβέρνηση να δείχνει ότι ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

 Ακόμα περισσότερο όταν καταφέρνει να τα λύσει κιόλας. Δηλαδή, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εγκλωβισμένος ανάμεσα σε αγκυλώσεις του παρελθόντος και σε επιλογές του παρόντος που έως τώρα κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκείς, το κόμμα που ανέλαβε για δεύτερη φορά μέσα στο τρέχον έτος, τις τύχες της χώρας, μάλλον αποτυγχάνει στο να καταφέρει να διαχειριστεί και να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Ας δούμε μερικά μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ξεκάθαρης δυσκολίας στο να βρεθεί ο κατάλληλος βηματισμός και να περιοριστεί η ταλαιπωρία για τους πολίτες: 

- Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. 

Η καθυστέρηση σε όλο της το μεγαλείο. Συνεχώς στον ΟΑΕΔ παραπονιούνται για προβληματική συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία που έχει αναλάβει την συγκέντρωση όλων των στοιχείων, ώστε να γίνεται η μοριοδότηση και να προκύπτουν οι πίνακες με τους ωφελούμενους. 

Όμως για πιθανή αντικατάσταση της εταιρίας αυτής ούτε λόγος. Βλέπετε υπάρχουν συμβόλαια, ρήτρες που έχουν δεσμεύσει οι παλαιοί τους νέους διοικούντες και έτσι «τα χέρια τους είναι δεμένα». 

Ή απλώς δεν υπάρχει η βούληση για να διορθωθεί μια κατάσταση που ταλαιπωρεί χιλιάδες άνεργους, οι οποίοι ζουν καθημερινά το «μαρτύριο της σταγόνας» περιμένοντας να δουν αν θα αναρτηθούν οι πίνακες και αν θα βρίσκονται οι ίδιοι σε αυτούς. 

Και όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί, δηλαδή κάτι λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα, για ένα πεντάμηνο και μετά, ξανά στην ανεργία και στο αδιέξοδο…

 - Οικογενειακά επιδόματα: 

Αύριο (Πέμπτη 05/11/15) αναμένεται να κατατεθεί η γ’ δόση, αφού έχει προηγηθεί 15νθήμερη καθυστέρηση και έχει υπάρξει σάλος από την ελλιπέστατη ενημέρωση. 

Ας μην ξεχνάμε ότι τα επιδόματα αυτά απευθύνονται σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη για τη διαβίωσή τους. 

Δεν είναι μικρός ο αριθμός των 645.000 δικαιούχων, κάθε άλλο. 

Το να βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος δήθεν ειδικός επί του θέματος και να δίνει ημερομηνίες καταβολής όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά μάλλον αυξάνει τον εκνευρισμό στους δικαιούχους και στις οικογένειές τους. Ένα υπουργείο σε αμηχανία… 

- Ανθρωπιστική κρίση: 

Καταβλήθηκε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. 

Εκεί και αν πρόκειται για χρήματα που αφορούν πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Εκεί δεν δικαιολογείται όχι καθυστέρηση μιας εβδομάδας, αλλά ούτε… μιας ώρας. 

Και όμως ακόμα και αυτά τα 16,3 εκατ ευρώ για περίπου 145.000 συμπολίτες μας, που δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί τους, καθυστέρησαν οι ιθύνοντες να τα βρουν. 

Συγχαρητήρια, εξαιρετική δουλειά… Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εάν άμεσα δεν αντιληφθεί ότι πρέπει να στρέψει όλη της την προσοχή στα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη, πολύ σύντομα θα βγει από την περίοδο χάριτος. 

Μην αυταπατάστε κύριοι θιασώτες της διακυβέρνησης της «Αριστεράς». 

Οι πολίτες λίγο νοιάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση και τη σωτηρία των τραπεζών. 

Ο άνεργος που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε μια τυρόπιτα στο παιδί του, δεν έχει καταθέσεις για να νοιαστεί για ενδεχόμενο «κούρεμά τους». 

Ούτε ενδιαφέρεται ποια θα είναι η πορεία των μετοχών του. Νοιάζεται όμως να μπορεί μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης, να βάλει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι. 

Τον ενδιαφέρει να καταφέρει να αποκτήσει και πάλι ρεύμα. Θεωρεί πρώτη προτεραιότητα, να έχει χρήματα για μια, μικρή έστω βόλτα, από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. 

Για όλα τα παραπάνω θα κριθείτε, κύριοι που υπηρετείτε τη νέα διακυβέρνηση. Φροντίστε να αλλάξετε ταχύτητα, να επιταχύνετε και να κάνετε πράξη αυτά για τα οποία εκλεχθήκατε. 

Διαφορετικά, σύντομα οι πολίτες θα στραφούν εναντίον σας.

σχετικά:

Δόση σε Δανειστές...stop...Πάρτε τα – όπως πάντα – απ’ τη φτωχολογιά...stop...ΟΧΙ ΑΠ’ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ»...stop...ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ...stop...ενώ οι «ξεβράκωτοι» ΟΧΙ...(μάντεψε «που θα μπει το επόμενο stop» αδίστακτε δήμιε)


Να πως βλέπουν στον ΟΑΕΔ την έννοια "ισοτιμία" στα 5άμηνα: κάποιος με "θέση 60.000+" προσλαμβάνεται ενώ ένας με "θέση 12.700" ΟΧΙ!!!