«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Η "αυξημένη νοσηρότητα" των "προσφύγων/λαθρομεταναστών" - η "πολυανθεκτική φυματίωση" είναι ο Νο1 Κίνδυνος...Αυξημένη νοσηρότητα το έξτρα «φορτίο» για τους πρόσφυγες 


 Της Νικολέτας Ντάμπου 

 Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως οι πρόσφυγες που έρχονται κατά χιλιάδες από την Συρία και συνωστίζονται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή ακόμα και στον Καναδά, αποτελούν υγειονομική «βόμβα». 

Οι πρόσφυγες καταφθάνουν ταλαιπωρημένοι και η αυξημένη νοσηρότητα, η βρεφική θνησιμότητα, οι τραυματισμοί, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η φυματίωση είναι το επιπλέον «φορτίο» που κουβαλάνε. 


Το 36% των προσφύγων που περνούν τα σύνορα προς την Ευρώπη είναι παιδιά και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτά είναι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη υγειονομικής κάλυψης. 

Οι γιατροί βλέπουν τακτικά εμπύρετα περιστατικά και ιώσεις που οφείλονται σε ιούς της εποχής. Πολλοί πρόσφυγες αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα, τα οποία προκλήθηκαν από την κακουχία του ταξιδιού και δερματολογικά μη μεταδιδόμενα νοσήματα, που οφείλονται στην αδυναμία να κάνουν μπάνιο. 

Από την εμπειρία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προκύπτει ότι το 80% των προβλημάτων υγείας των προσφύγων προκαλούνται από την ταλαιπωρία του ταξιδιού. 

Το 35% αφορούν λοιμώξεις του αναπνευστικού, το 14% μικροτραυματισμούς, το 11% δερματολογικά προβλήματα και το 10% γυναικολογικά. Οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνουν ότι τα προβλήματα υγείας των προσφύγων είναι παρόμοια με εκείνα του γενικού πληθυσμού. 

Μεγάλος αριθμός προσφύγων έχει ψυχολογικές διαταραχές, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εξάρτηση σε ουσίες, αλκοολισμό, διατροφικές διαταραχές. 

Τα πιο συχνά εμφανιζόμενα προβλήματα στους πρόσφυγες είναι μικροτραυματισμοί, εγκαύματα, παθήσεις του πεπτικού, καρδιαγγειακά συμβάντα και επιπλοκές της εγκυμοσύνης. 

Στον πληθυσμό των προσφύγων, η βρεφική θνησιμότητα είναι σημαντικά υψηλότερη από ό,τι στον γενικό πληθυσμό. 

Τα παιδιά είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρο-οισοφαγικές παθήσεις, εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης, της μη τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής και της μη πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες. 

Αυτό που επισημαίνεται στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης είναι ότι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας των προσφύγων είναι η πολυανθεκτική φυματίωση. 

Η συγκεκριμένη λοίμωξη ενδημεί σε πολλές από τις χώρες προέλευσης των προσφυγικών ροών. Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα λόγω της φύσης του μικροβίου και είναι ανθεκτική στα συνήθη αντιφυματικά φάρμακα. 

Λόγω των πολύ κακών συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων, η φυματίωση μπορεί να αναζωπυρωθεί…


σχετικά:

Πόσοι μετανάστες με φυματίωση αφέθηκαν «χύμα» έξω στην Ομόνοια από τα κέντρα κράτησης;

Υγειονομική Βόμβα:Την ώρα που κρατιέσαι από κάποιο σίδερο στο τρόλευ, μπορείς να φανταστείς "τι κρατάς";Την ώρα που βήχει κάποιος φοβάσαι μήπως "κάτι συγκεκριμένο";

Αχμέτ, στο Ελλάντα μετανάστι με φυματίωση-AIDS παίρνει ΑΜΕΣΩΣ άδεια διαμονής ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ και δωρεάν όλο το θεραπεία (Ελάτε όλοι εντώ, ακούς;;!!!)
Το Καλα - αζάρ αυξάνει ραγδαία ΚΑΙ στην Ελλάδα...σοβαρές ενδείξεις πως τα κύματα λαθρομεταναστών ευθύνονται γι' αυτό...αληθεύει;