«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Οι «Άθλιοι» του Β.Ουγκό: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άνεργο πατέρα που πούλαγε κουλούρια και 15 έτη φυλάκισης σε καθαρίστρια για πλαστό πτυχίο Δημοτικού! (ενώ κάτι "παπακωνσταντίνου" ΜΟΛΙΣ 1 χρόνο με αναστολή!!!ε, δεν είναι όλα ίσα κι όμοια...μην τρελλαθούμε!!!)Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ «ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ» - ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Την μέγιστη σκληρότητά του δείχνει το ελληνικό κράτος σε αδύναμους να αντισταθούν ανθρώπους όπως σε έναν φτωχό με πρόβλημα υγείας, χρόνια άνεργο, πατέρα τριών παιδιών και χωρίς κανένα εισόδημα που πουλούσε στους δρόμους και στις παραλίες κουλούρια και ντόνατς προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά του και του έβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ!
Ενώ αν είσαι λαθρο δεν σε πειράζει κανένας

Προφανώς όταν ο Βίκτωρας Ουγκό έγραφε τους περιβόητους «Άθλιους» του ούτε αυτός δεν φαντάζονταν ότι στο μέλλον όπου ο δυτικός τουλάχιστον κόσμος θα τύγχανε μιας σχετικής ευημερίας θα συναίβεναν τέτοια πράγματα.


Για το περιστατικό σας ενημέρωσε ήδη από χθες το pronews.grΠρόσφατα όμως είχαμε και ένα άλλο περιστατικό που δείχνει ότι οι φτωχοί και οι αδύναμοι είναι πιο προσηνείς στόχοι προς παραδειγματισμό για την νέα Ελλάδα που «ουδείς θα φοροδιαφεύγει» καθώς μια γυναίκα στη Θεσσαλία η οποία «πλαστογράφησε» (κατά την δικαστική απόφαση) το πιστοποιητικό από το δημοτικό σχολείο στο οποίο φοιτούσε όταν ήταν παιδί προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί ως καθαρίστρια σε δημόσιο παιδικό σταθμό καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες για αυτό το ...«κακούργημα» από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον Γιάννη Αγιάννη που είχε μπει φυλακή για 20 χρόνια επειδή είχε κλέψει ένα καρβέλι ψωμί στους «Άθλιους» του Βίκτορως Ουγκό είναι καθαρά συμπτωματική.
Αν είσαι Έλληνας μικροπωλητής χωρίς άδεια σε ΣΚΙΖΟΥΝ...

Προφανώς την Ελλάδα την «έριξαν» στα βράχια οι φτωχοί πατεράδες βιοπαλαιστές και γυναίκες που καθάριζαν κρατικούς παιδικούς σταθμούς χωρίς να έχουν το απαιτούμενο προσόν του πτυχίου Δημοτικού και όχι τα κόμματα που κυβέρνησαν τόσα χρόνια με τις οικονομικές πολιτικές της καταστροφής που ακολούθησαν και με τα θαλασσοδάνεια τα οποία χρέωσαν στον ελληνικό λαό.

Όλη τη σκληρότητα της νομοθεσίας εξάντλησε η ελληνική αστυνομία σύμφωνα με το κρητικό σάιτ candianews.gr σε έναν άνδρα με πρόβλημα υγείας, χρόνια άνεργο, πατέρα τριών παιδιών και χωρίς κανένα εισόδημα. Ο άνεργος πατέρας πουλούσε στους δρόμους και στις παραλίες κουλούρια και ντόνατς προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά του και τώρα θα πρέπει να πληρώσει... 5.000 ευρώ καθώς δεν είχε την άδεια!
Ενώ αν είσαι ΛΑΘΡΟ δεν σε ακουμπάει ΚΑΝΕΝΑΣ...

Το "έγκλημα" σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου στην Αγία Μαρίνα Χανίων, όταν αστυνομικός εντόπισε τον πωλητή ντόνατς στην παραλία να μην έχει άδεια. Το πρόστιμο έπεσε αμέσως.

Ο άνθρωπος κατέθεσε προσφυγή υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αναγκάζεται να πουλάει ντόνατς και κουλούρια επειδή:
-ο ίδιος είναι άνεργος από το 2011, μέχρι και σήμερα, χωρίς να διαθέτει κανένα άλλο εισόδημα.
-ο μοναδικός λόγος για τον οποίο βρέθηκε να πωλεί ντόνατς είναι η εξασφάλιση των στοιχειωδών μέσων για τη διαβίωση του ιδίου καθώς και της συζύγου του.
- η σύζυγός του δεν διαθέτει κανένα εισόδημα από καμία πηγή αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
- είναι τρίτεκνος.
Η αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στην οποία προσέφυγε απέρριψε την προσφυγή του, επιβάλλοντάς με σημερινή της απόφαση το βαρύ πρόστιμο που προφανώς για να πληρώσει θα πρέπει να πουλήσει 5.000 ντόνατς και κουλούρια!

Δείτε την απόφαση
Από μόνο του το περιστατικό μπορεί να φαντάζει μεονωμένο. Δεν είναι όμως έτσι.

Πριν από πολλά χρόνια μια γυναίκα στη Θεσσαλία «πλαστογράφησε» (όπως αναφέρει το cnn.gr) το πιστοποιητικό από το δημοτικό σχολείο στο οποίο φοιτούσε όταν ήταν παιδί προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί ως καθαρίστρια σε δημόσιο παιδικό σταθμό.

Λίγες μέρες πριν καταδικάστηκε για αυτό το ...«κακούργημα» από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων στη Λάρισα σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει και εργάζεται τώρα) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη.

Με αυτήν την πράξη της απέκτησε τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το, τότε, ΔΣ του Σταθμού παραπλανήθηκαν και τη διόρισαν σε αυτή τη θέση. Όλα αυτάσ συνέβησαν το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο.
Ενώ αν είσαι λαθρο, ακόμη και στην παραλία, δεν σε ακουμπάει ΚΑΝΕΝΑΣ...

Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προβληματική ήταν και η κατάσταση και στην οικογένεια που απέκτησε στη συνέχεια (λόγω τοξικομανίας μέλους). Έκανε αυτήν την κίνηση, όπως αναφέρθηκε, για να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας αυτής. Αναφέρθηκε, επίσης, πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Στους ισχυρισμούς της συμπεριλήφθηκε ακόμα και η φράση της ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της.

Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις: της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Η καταδικασμένη πλέον γυναίκα άσκησε έφεση πράγμα που σημαίνει πως για την ώρα γλιτώνει την φυλάκιση.

Σημειώνεται ότι αυτά δεν είναι τα μόνα περιστατικά επί ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνουν σκληρές τιμωρίες σε αναξιοπαθούντες.

Τον Ιούλιο είχε συλληφθεί ένας Έλληνας 34χρονου Τρικαλινός ο οποίος πούλαγε ποπ-κορν (τρομερό έγκλημα) και έναν χρόνο πριν είχε βουήξει το πανελλήνιο γιατί είχε κριθεί ένοχος ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή.

Είχε όμως και συνέχεια όταν τον Δεκέμβριο του 2015 κινητοποιήθηκε ολόκληρη αστυνομική δύναμη για να συλληφθεί ο ηλικιωμένος καστανάς της πλατείας Αριστοτέλους στην Θεσαλονίκη σαν να επρόκειτο για τον Τζον Ντίλινγκερ!


Αν είσαι Έλληνας, ακόμη κι 100 χρονών πάμφτωχος, απαγορεύεται να βάλεις πάνω στο παγκάκι δυό χαρτομάντηλα να πουλήσεις...θα συλληφθείς...θα πληρώσεις βαρύ πρόστιμο...

Μετά τη σύλληψη λοιπόν του 92χρονου που πωλούσε κάστανα και δεν είχε ταμειακή μηχανή ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους εκείνες τις ημέρες έβγαλε άλλο ένα μεγάλο... λαβράκι πάλι στην πόλη των Τρικάλων

Ήταν μία γιαγιά αυτή τη φορά, 79 χρονών, στα Τρίκαλα που τόλμησε να πάει να πουλήσει λίγα μάτσα μαϊντανό στη λαϊκή αγορά της πόλης για να μπορέσει στη συνέχεια να αγοράσει το ψωμί και τα φάρμακα της.
Ενώ αν είσαι λαθρο, ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...δεν σε ακουμπάει ΚΑΝΕΙΣ...

Σημειώνεται ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου που κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελλήματος για νόθευση εγγράφων-της λίστας Λαγκάρντ-από το Ειδικό Δικαστήριο πήρε μια σαφώς ελαφρότερη ποινή αφού καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή!

Απλά για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης.

Όλα αυτά συμβαίνουν επί αριστερής διακυβέρνησης. Καθόλου καλό για κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους τιμητές της κοινωνικής δικαιοσύνης.
ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΡΟ, ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Φυσικά τα δικαστήρια κρίνουν και έτσι πρέπει με βάση τους νόμους. Αυτό σημαίνει όμως ότι αυτοί που τους φτιάχνουν τους νόμους θα πρέπει να τους αλλάξουν ώστε να μην την πληρώνουν οι τελευταίοι «τροχοί της αμάξης». Άλλωστε αυτοί που τους φτιάχνουν παίρνουν 10.000 ευρώ το μήνα (οι βουλευτές δηλαδή) τα οποία πληρώνονται από τους φόρους στα πενιχρά εισοδήματα όλων αυτών που είναι εν δυνάμει «φοροφυγάδες» βάση της κείμενης δρακόντειας νομοθεσία. Δεν είναι οξύμωρο; Ακόμα και σε ότι αγοράζει κάποιος με «μαύρο» ας πούμε χρήμα και πάλι το 1/4 καταλήγει στο κράτος μέσω των έμμεσων φόρων του ΦΠΑ.

Δηλαδή όλοι (είτε «λευκοί» είτε «μαύροι») πληρώνουν τις παχυλές βουλευτικές και κυβερνητικές αποδοχές.

http://www.pronews.gr

σχετικά:

Νέο συντριπτικό κτύπημα στην φοροδιαφυγή: Συνέλαβαν... αυγουλά με 150 δίκροκα αυγά στην Πρέβεζα!


Απανθρωπιά: 10.000 ευρώ φορολογικό πρόστιμο σε 65χρονη καρκινοπαθή γιατί πουλούσε τα υπάρχοντά της χωρίς αποδείξεις! (Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται λυσσωδώς να αποδείξει πως είναι ακόμη πιο απάνθρωπος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;)

Πιάνουν γιαγιάδες και παππούδες (Έλληνες), φτωχαδάκια που πουλάνε καναν μαϊντανό ή κανά κάστανο αλλά ΠΟΤΕ τους λαθρομετανάστες (έστω κι αν πουλάνε λαθραία, τσιγάρα, ναρκωτικά, γυναίκες,όπλα)...ή θα επιτρέψετε και στους Έλληνες να ζήσουν με όποιον τρόπο μπορέσουν (όπως κάνετε με τους λαθρο) ή το "μεγάλο μπαμ" είναι μια ανάσα από το Σύνταγμα κύριοι...κοινώς, το παρακάνατε...ΟΛΟΙ ΣΑΣ...

Μετά τις γιαγιάδες με τα καλαμπόκια και τους γεροκουλουρτζήδες το' καναν κι αυτό! Συνέλαβαν ΚΑΙ 92χρονο καστανά στη Θεσσαλία για φοροδιαφυγή - Δεν είχε ταμειακή μηχανή! (το πάτε "φιρί φιρί" κάποιοι εκεί πάνω, έτσι;"Τι αξίζει" άραγε στον "Κυβερνήτη" και στα "κρατικά τσιράκια" του που βγάζουν φιρμάνι να συλληφθεί ένας γέροντας καστανάς την ίδια ώρα που ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΓΓΙΧΤΑ όλα αυτά τα λαμόγια που έφαγαν και συνεχίζουν να τρώνε δις;)

Ρε αλήτες, 5.000 (!!!) πρόστιμο σε άπορη γιαγιά επειδή έψηνε καλαμπόκια;;;(Και μετά κάποιοι φωνάζουν όταν ακούνε για "ΑΥΤΟΔΙΚΙΕΣ" κατά ΗΛΙΘΙΩΝ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΤΟΜΑΡΙΩΝ)

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άνεργη για τα... κουλούρια (επειδή δεν είχε άδεια και "δεν ήταν λάθρο")

Μετά τους φτωχούς γεροκαστανάδες/κουλουρτζήδες/καλαμποκάδες τώρα ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ και σε γερόντισα που πούλαγε ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ καρβουνάκια και λιβάνι!!!! ΑΜ ΠΩΣ;;;

Κι ὅταν ὁ Ἕλλην ΔΕΝ ἔχει ἄδεια μικροπωλητοῦ;

Ναι, ρε...ο Κουλουρτζής φταίει για όλα...που δεν κόβει απόδειξη...(το κατάλαβες τώρα; ή να βάλουμε και καμιά εκατοστή μπόμπιρες να κάνουν και κακά έξω απ' τη Βουλή;)