«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

137 επιθέσεις βανδαλισμού σε Ορθόδοξους Ναούς στην Ελλάδα μόνον μέσα στο 2015!!! (συνεχίστε να κάνετε πως δεν ξέρετε τους ενόχους και να τους αφήνετε ατιμώρητους...μέχρι να υπάρξουν και νεκροί Πιστοί ίσως;Ή μέχρι να πάρουν τον Νόμο ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ οι ίδιοι οι Πιστοί;)


(φωτό - σχόλιο λεζάντας: Γιώργος Ανεστόπουλος) Παρεκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας - από τον Ιανουάριο  μέχρι Νοέμβριο '15 έχει δεχτεί σχεδόν 10 βανδαλιστικές επιθέσεις...και παρ' ότι "οι δράστες είναι γνωστοί" παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι...όπως και ΟΛΟΙ οι "σύντροφοί" τους σε όλη την Ελλάδα...ποιός θα πάρει την ευθύνη όταν θα υπάρξει ο πρώτος νεκρός Πιστός ή όταν κάποιοι Πιστοί "πάρουν το Νόμο στα χέρια τους";)

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

147 κρούσματα βανδαλισμού θρησκευτικών χώρων το 2015

Εκθεση για τα περιστατικά βανδαλισμού χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα χτες το υπουργείο Παιδείας.

Η έκθεση αφορά το 2015 και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέσα σε έναν χρόνο σημειώθηκαν 147 επιθέσεις σε χώρους θρησκευτικού ενδιαφέροντος όλων των θρησκειών ως εξής: 138 αφορούν στον χριστιανισμό και συγκεκριμένα 137 στην Ορθόδοξη Εκκλησία και 1 στην Καθολική, 4 στον ιουδαϊσμό και 5 στον μουσουλμανισμό. Τα περισσότερα περιστατικά (σε ποσοστό 89%) σημειώθηκαν σε χώρους λατρείας, δηλαδή ναούς, το 10% σε νεκροταφεία και το 1% σε μνημεία του Ολοκαυτώματος.

Η καταγραφή τέτοιων φαινομένων γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας. 

Για τον σκοπό αυτό απαιτήθηκε να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα δίκτυο καταγραφής στο οποίο συμμετέχουν οι περισσότερες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας καθώς και υπηρεσίες άλλων υπουργείων. 

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην πολυσέλιδη αναφορά, η έκθεση για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα δεν επιδιώκει να λύσει προβλήματα, φιλοδοξεί, όμως, να περιγράψει την πραγματικότητα, διότι το πρώτο βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος είναι η συνειδητοποίησή του.

Οπως αναφέρει στον πρόλογο της έκθεσης ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης «στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά την οποία δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν πράξεις οι οποίες στρέφονται κατά του Ιερού, η πολιτική απόφαση κοινοποίησής τους συνδέεται, εκτός από τον εκδημοκρατισμό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, τόσο με την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης όσο και με την ανάγκη η δημόσια διοίκηση να αποκτήσει την αναγκαία τεχνογνωσία και κουλτούρα σύνταξης τέτοιου είδους εκθέσεων».

Ο κ. Φίλης υπογραμμίζει ότι «η θρησκευτική ελευθερία, ο αλληλοσεβασμός, ο διάλογος μεταξύ θρησκευτικών λειτουργών και η αλληλοκατανόηση αποτελούν θεμελιώδεις επιδιώξεις και προϋποθέσεις για την εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής συνοχής. Και αυτόν ακριβώς τον στόχο οφείλει να υπηρετεί μία σύγχρονη πολιτική θρησκευμάτων».

Ο διπλός στόχος

Οπως συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, η έκθεση για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα προσπαθεί να λειτουργήσει διττά. Από τη μία να αναδείξει τον θρησκευτικό πλούτο μας -ο οποίος αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα- και από την άλλη να μας θυμίσει ότι η διατήρησή του προϋποθέτει τη συνεχή προσπάθεια και το ενδιαφέρον των κρατικών μηχανισμών και της κοινωνίας.

Οσο για τον σκοπό της έκθεσης, επιχειρεί να συγκεντρώσει με τρόπο συγκροτημένο και σε συνεργασία με τις θρησκευτικές κοινότητες περιστατικά προσβολής των θρησκευτικών χώρων, αποτυπώνοντας τη γενικότερη κατάσταση σε εθνικό επίπεδο ώστε να χρησιμεύσει ως ένα αξιόπιστο εργαλείο για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την πραγματική έκταση των εν λόγω φαινομένων αλλά και στη λήψη μέτρων.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

http://www.ethnos.gr

σχετικά:

Η Βεβήλωση (Ορθόδοξων!) Ναών (στην Ελλάδα κι όχι στην Αφρική ή στις Ισλαμικές χώρες) κλιμακώνεται...σύντομα κάποια μολότωφ θα ριχτεί ΜΕΣΑ σε Ναό εν ώρα Λειτουργίας...με πολλά θύματα...επειδή καιρό τώρα, κάποιοι αφήνονται ασύλληπτοι και ατιμώρητοι...πχ Μητρόπολη Θεσ/νίκης και Άλσος Φιλαδέλφειας


Καλαβρύτων Αμβρόσιος: "Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΡΧΙΣΕ! - Μήπως, λοιπόν, θα χρειασθούν κάποιοι Πρωτομάρτυρες, Μάρτυρες και Μεγαλομάρτυρες, για να υπερασπισθούν τον Σωτήρα Χριστό; Σκεφθήτε το..." - (Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ή ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ; ΑΘΩΟΙ οι 24 που εισέβαλλαν στο Ναό;;; Διαφωνεί αντεισαγγελέας των Εφετών)