«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Μορμόνοι:το πολυγαμικό,πολυθεϊστικό αντίστοιχο του ισλάμ στον προτεσταντισμό...(Επιλογή κειμένων - εισαγωγικό σχόλιο: Γιώργος Ανεστόπουλος) 

Μορμόνοι...
Μια από τις πιο αρρωστημένες αιρέσεις...

Και γιατί είναι αρρωστημένη;

Διότι, παρ' ότι η πολυγαμία είναι απαγορευμένη στις ΗΠΑ και στα περισσότερα σημεία του πλανήτη, αυτοί επιμένουν...Και ακόμη χειρότερα:

Μέσα απ' αυτήν επιμένουν και στην "συγκεκαλυμμένη παιδοφιλία" ασφαλώς, εφόσον οι περισσότεροι γάμοι αφορούν ανήλικα κορίτσια κάτω των 18...

Πολύ συχνά δε και κάτω των 16...

Κορίτσια/παιδιά που δίνονται με το "έτσι θέλω" από τους γονείς τους (;) ως "μία από τις πολλές συζύγους" στους - ενίοτε κατά πολύ μεγαλύτερούς τους - άντρες της αίρεσης...

Το αφιέρωμα αρχίζει με μια συγκλονιστική δίκη στις 
ΗΠΑ το 2015...

Ανήλικες μορμόνες βιάζονται ομαδικά για να μείνουν έγκυες...

Την ώρα του τελετουργικού ομαδικού βιασμού (επάνω σε ειδικό βωμό) από τους "εντεταλμένους φέροντες τον σπόρο" της αίρεσης, ο σύζυγός τους τις κρατάει από το χέρι παριστάμενος στο βιασμό...

Αμέσως μετά, στο 2ο άρθρο παρουσιάζεται το επίσημο περίγραμμα της αίρεσης από μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας με άρθρο από την ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ...

Και κλείνει με μια ακόμη ενδιαφέρουσα δημοσιογραφική έρευνα που έγινε το 2012 με αφορμή την παρ' ολίγο εκλογή ενός Μορμόνου δισεκατομμυριούχου στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, αυτό του Προέδρου και απέναντι στον (εντέλει) νυν (ακόμη) πρόεδρο Μπ. Ομπάμα...

(συγχωρείστε με που δεν μπόρεσα να βρω πιο αηδιαστική φωτό...τα αγάλματα απεικονίζουν τον ιδρυτή τους Joseph Smith με τις 40 γυναίκες του)

..............................................

Άρθρο 1ο: από το http://www.protothema.gr

Αρρωστημένα τελετουργικά

Σοκ στις ΗΠΑ: Ανήλικες Μορμόνες υφίστανται ομαδικό βιασμό για να μείνουν έγκυες!

Πέτρος Κράνιας, 01/10/2015

Απίστευτες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για ένα παρακλάδι της Εκκλησίας των Μορμόνων στις ΗΠΑ - Ομαδικοί βιασμοί και παιδιά που δεν ανήκουν σε κανένα γονέα, σοκάρουν


Δηλαδή, πόσο διαφορετικό ζήτημα είναι ο οργανωμένος τελετουργικός ομαδικός βιασμός επάνω σε βωμό των μορμόνων από την σατανιστική σεξουαλική τελετή;
Αν κάποιος νομίζει πως έχει ακούσει αρκετά αρρωστημένες τελετές θρησκειών, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί, καθώς η παρακάτω ιστορία, που ήρθε στο φως, στις ΗΠΑ, έχει ταράξει τις τοπικές κοινωνίες, μιας και ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του ανθρώπινου νου.

Οι απίστευτες τελετές που λάμβαναν χώρα σε μέρη όπου χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «Φονταμενταλιστικής  Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (FLDS), ήταν σχεδόν άγνωστες σε όλους, μέχρι που η Σαρλίν Τζεφς αποφάσισε να ρίξει φως στην υπόθεση.

Τα μέλη της «Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (LDS) βασίζουν την διδασκαλία τους στην Αγία Γραφή και στο Βιβλίο του Μόρμον, εξ ου και αποκαλούνται Μορμόνοι. Υποστηρίζουν πως όλες οι διδασκαλίες τους προέρχονται από την πρώιμη εκκλησία που ίδρυσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός κατά τον πρώτο αιώνα. Η σημερινή εκκλησία ιδρύθηκε από τον Τζόζεφ Σμιθ στη Φαϊέτε της Νέας Υόρκης το 1830.

Η «Φονταμενταλιστική  Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (FLDS) δημιουργήθηκε το 1929, όταν η LDS πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την πολυγαμία, που μέχρι τότε ήταν ευρέως διαδεδομένη στους Μορμόνους, κάνοντας πράξη τη φράση «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε». Έτσι η FLDS από τότε εξασκεί ελεύθερα την πολυγαμία και ιδιαιτέρως την πολυγυνία, κάτι που επιτρέπει σε έναν άντρα να τεκνοποιεί με πολλές γυναίκες, «με την ευλογία του Θεού».

Η Σαρλίν Τζεφς, προσπαθώντας να πάρει την κηδεμονία των παιδιών της, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αποκάλυψε ένα είδος τελετής που χρησιμοποιούνταν στην κοινότητα στην οποία ηγούταν ο γαμπρός της και αρχηγός της FLDS, Γουόρεν Τζεφς.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μια γυναίκα εισέρχεται σε ένα δωμάτιο, όπου κάνει σεξ με έναν ή περισσότερους άνδρες, με σκοπό να μείνει έγκυος. Οι αποκαλούμενοι «φέροντες σπόρο», επιδίδονται στα όργια με την κάθε γυναίκα, την ώρα που ο άντρας της είναι αναγκασμένος να κάθεται στο ίδιο δωμάτιο και να της κρατά το χέρι!

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ο «φέρων το σπόρο» είναι ένας άντρας εκλεγμένος και επιλεγμένος βάσει μιας «άξιας» γενιάς, λόγω αίματος. Την εκλογή κάνει η ανώτατη ηγεσία της εκκλησίας.

Όπως συνεχίζει η μαρτυρία της Σαρλίν, οι αρσενικοί που είναι μέλη της FLDS δεν έχουν το δικαίωμα να τεκνοποιήσουν, κι έτσι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τη «βοήθεια» των επιλεγμένων που «φέρουν το σπόρο».

Φυσικά αυτό δεν περιορίζεται σε μια σύζυγο. Από τη στιγμή που τα μέλη της FLDS ασκούν την πολυγαμία, ένας σύζυγος είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει ίσως και ταυτόχρονα το βιασμό δυο ή και περισσότερων από τις συζύγους του και να τους κρατά συντροφιά καθ' όλη τη διάρκεια!

Ένας ντετέκτιβ και ειδικός ερευνητής, ο Σαμ Μπρόουερ, που ακολούθησε την FLDS για περίπου 10 χρόνια, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Σαρλήν, χαρακτηρίζοντας τα συμβάντα ως «τελετουργικές γονιμοποιήσεις που συμβαίνουν σε ένα κρεβάτι-βωμό».

Το ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του ομαδικού βιασμού της γυναίκας του, ο κάθε σύζυγος μπορεί μόνο να την αγγίξει. Οποιαδήποτε, άλλου είδους,επαφή, θεωρείται μοιχεία!

Συνεχίζοντας τη μαρτυρία της, η Σαρλίν αποκάλυψε πως και τα παιδιά της κοινότητας δεν ανήκουν στην εκάστοτε οικογένεια. «Ανήκουν στο όλο εκκλησίασμα. Γι' αυτό και μπορεί να μετακινηθούν σε άλλη μάνα ή άλλο πατέρα, ανάλογα με την περίσταση και την κρίση της ηγεσίας».

Ο Γουόρεν Τζεφς βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής κι έτσι ο αδερφός του και σύζυγος της Σαρλίν, Λάιλ Τζεφς, έχει την πρωτοκαθεδρία στην FLDS. Οπότε μπορεί κάποιος να φανταστεί, πως η σκέψη ότι ένα 14χρονο κορίτσι θα μπορούσε να καταστεί έγκυος από ομαδικό βιασμό και μετά να μεγαλώσει μακριά από τους γονείς της, ήταν αρκετό για να την ωθήσει σε αυτές τις αποκαλύψεις και στο να ζητήσει την απόλυτη κηδεμονία των παιδιών της.

http://www.protothema.gr

..............................................

2ο άρθρο:

από το ΟΟΔΕ
και το ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Τι είναι οι Μορμόνοι και τι πιστεύουν. Περίγραμμα της αιρέσεως των Μορμόνων.

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - ΚαθηγητούΤα τελευταία χρόνια άρχισε να δραστηριοποιείται στη χώρα μας μια ακόμα αίρεση. Πρόκειται για την αίρεση των Μορμόνων, την πιο κακόδοξη και βλάσφημη αίρεση του ευρύτερου προτεσταντικού χώρου. Αυτοαποκαλείται με τον βαρύγδουπο τίτλο: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΩΝ ΗΜΕΡΩΝ» (Church of Jesus Christ of Latterday Saints). Στην Αθήνα έχει ιδρυθεί ήδη «τοπική εκκλησία» σε ευρύχωρο χώρο και στους δρόμους της Πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων πόλεων καλοντυμένοι αλλοδαποί «ιεραπόστολοι», με προσποιητή ευγένεια κηρύττουν με ζήλο την μορμονική αίρεση.

Η ίδρυση της αιρέσεως - ιδρυτής - ιστορική εξέλιξη

Η αίρεση των Μορμόνων ανήκει, όπως προαναφέραμε, στον ευρύτερο προτεσταντικό χώρο και μάλιστα στις ομάδες εκείνες με το μυστικιστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρα του 19ου αιώνα. Ιδρύθηκε το 1830 στις Η.Π.Α. από τον Τζόζεφ Σμίθ. Το όνομά της οφείλεται στον Μόρμον, κάποιον ιστορικά ανύπαρκτον «προφήτη», ο οποίος υποτίθεται ότι έζησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα στην Αμερικάνικη ήπειρο.

Ο Τζόζεφ Σμίθ γεννήθηκε το 1805 στην πολιτεία Βερμόντ των ΗΠΑ από φτωχούς αγρότες γονείς. Αρχικά ανήκε θρησκευτικά στους Πρεσβυτεριανούς και αργότερα εντάχθηκε στους Μεθοδιστές. Ήταν αναμφίβολα έξυπνος άνθρωπος. Τον χαρακτήριζε άκρατη φιλοδοξία, αχαλίνωτη φαντασία και παθολογικός μυστικισμός. Το 1830 εγκατέλειψε ξαφνικά τη Μεθοδιστική Εκκλησία και άρχισε να κηρύττει δική του περίεργη διδασκαλία. Ονόμασε τον εαυτό του «προφήτη» και ισχυρίσθηκε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου 1823 είδε ένα όραμα «στο οποίο ο άγγελος Μορονί του είπε ότι στο λόφο Cumorah, κοντά στο Μάντσεστερ, στην πολιτεία της Ν. Υόρκης, ήταν κρυμμένες πλάκες χρυσού με σπουδαίες επιγραφές, που έπρεπε να ξεθάψει μετά τέσσερα χρόνια» (H. De Glasenapp, παγκόσμιος Ιστορία των Θρησκειών, μετ. Νικ. Βρετάκος, Αθήνα, σελ. 494).

Στα 1827, όπως ισχυριζόνταν, ξέθαψε τις πλάκες και «στα επόμενα τρία χρόνια υπαγόρευσε το περιεχόμενο των πινάκων, που ήταν γραμμένο σε μια παραλλαγή αιγυπτιακής γραφής και ισχυρίζονταν ότι ερμήνευσε δίχως να ξέρει τη γλώσσα και τους χαρακτήρες, με τη βοήθεια δύο κρυστάλλων που του έδωσε ο άγγελος και που υποτίθεται πως ήταν το Urim και το Thummim του εβραίου αρχιερέα» (αυτόθι σελ. 494-495). Το υποτιθέμενο λοιπόν περιεχόμενο των «χρυσών πλακών» αποτέλεσε κατόπιν το περιβόητο «Βιβλίο του Μόρμον», το οποίο αποτελεί ύψιστη ιερή γραφή για τους Μορμόνους, ανώτερη ακόμα και της Αγίας Γραφής!

Το περιεχόμενο αυτού του «ιερού» βιβλίου, το οποίο απέκτησα και μελέτησα, είναι μυθιστορηματικό, χωρίς το παραμικρό ίχνος ιστορικών και πραγματικών γεγονότων. Σε παλαιοδιαθηκικό ύφος αναφέρεται η υποτιθέμενη μετανάστευση κατά τον 1ο μ. Χ. αιώνα στην Αμερικάνικη ήπειρο των δέκα φυλών του Ισραήλ, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τους Νεφίτες και τους Λαμανίτες. Οι δεύτεροι λόγω της ασέβειάς τους, έγιναν ...; ερυθρόδερμοι, σε αντίθεση με τους πρώτους οι οποίοι δέχτηκαν το Χριστό και έγιναν Χριστιανοί. Ανάμεσα στους Νεφίτες διακρίθηκε τον 4ο μ. Χ. αιώνα ο προφήτης Μόρμον, ο οποίος πιστεύεται ότι έγραψε το ομώνυμο βιβλίο στις «χρυσές πλάκες», που αποκαλύφτηκαν μετά από 14 αιώνες στον Σμίθ και από τον οποίο πήρε το όνομά της η αίρεση.

Ο Σμίθ ονόμασε το 1827 την «εκκλησία» του «Latter Day Saints» και με τα φλογερά του κηρύγματα απέκτησε αρκετούς και αφοσιωμένους οπαδούς, αρχικά στην περιοχή της Ν. Υόρκης και αργότερα στο Κίρλαντ, στο Μισσούρι, στο Ναουβόου (Ιλλινόις) και αλλού. Ταυτόχρονα όμως απέκτησε και πολλούς φανατικούς εχθρούς, οπαδούς άλλων δογμάτων από τα οποία αντλούσε τους οπαδούς του. Τον κατηγόρησαν για διάφορα εγκλήματα, κατόρθωσαν να τον καταδικάσουν και να τον φυλακίσουν. Τελικά πέθανε στη φυλακή στις 27 Ιουνίου του 1844, λυντσαρισμένος από φανατικούς συγκρατούμενούς του. Έτσι ο αιρεσιάρχης Σμίθ, εκτός από «προφήτης» θεωρείται και «μάρτυρας» από τους Μορμόνους!

Τον Σμίθ διαδέχτηκε στην ηγεσία της «εκκλησίας» του ο φίλος του Μπρίγκαμ Γιάγκ (1801-1877), πρώην μαραγκός και υαλουργός. Αυτός προκειμένου να γλιτώσει τους οπαδούς της αίρεσης από το διωγμό των εχθρών του Σμίθ, τους οδήγησε με μεγάλες περιπέτειες στη Δύση, στα Βραχώδη όρη, μπροστά στη Μεγάλη Αλμυρά Λίμνη, όπου ίδρυσε την πόλη Γιούτα, την οποία χαρακτήρισε ως τη «Γη της Επαγγελίας» και τη «Νέα Ιερουσαλήμ». Εκεί θεμελίωσε ένα ιδιότυπο θεοκρατικό καθεστώς, το «Διζερέτ», με πρόεδρο τον Γιάγκ, με απεριόριστη εξουσία. Κάτω από τις απεριόριστες εντολές του οι Μορμόνοι και κατόπιν σκληρής εργασίας, μετέβαλλαν τον αφιλόξενο εκείνο τόπο σε επίγειο παράδεισο!

Σε πολύ μικρό χρόνο αυξήθηκαν και έγιναν πολυάριθμοι. Το 1898 αριθμούσαν 254.000 (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια ΦΟΙΝΙΞ, τομ.ΙΖ΄σελ.382). Σήμερα αριθμούν πολλά εκατομμύρια και έχουν ως κέντρο την πρωτεύουσα της πολιτείας τους την Σώλκ Λέικ Σίτυ, όπου υπάρχει τεράστιος ναός, ο οποίος χτίστηκε ανάμεσα στα έτη 1853-1893.

Το 1852 η αίρεση διασπάστηκε σε μια μετριοπαθή ομάδα, την «Αναδιοργανωμένη Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών», η οποία οργανώθηκε επίσημα το 1860 στο Άμποϋ (Ιλλινόις). Όμως ποτέ δεν απέκτησε την σπουδαιότητα της αρχικής ομάδος, της «Αλμυράς Λίμνης».

Στην πρωτεύουσα της Γιούτα, Σώλτ Λέικ Σίτυ, λειτουργεί μια καταπληκτική ιεραποστολική οργάνωση. Διαθέτει υπέρογκα ποσά από τις υποχρεωτικές εισφορές των μελών για την εξωτερική ιεραποστολή. Φανατικοί νέοι επιστήμονες, αφού έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο για να διαδώσουν με πάθος την μορμονική πίστη. Θεωρούν υποχρέωσή τους τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους, να τα αφιερώσουν στην ιεραποστολή. Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνουν στα νησιά του Ειρηνικού και την Αυστραλία.

Οι κακοδοξίες της αιρέσεως

Ιδρυτής της αιρέσεως των Μορμόνων υπήρξε βέβαια ο Τζόζεφ Σμίθ, αλλά οι αρχές της παράξενης διδασκαλίας ανήκαν στους διάσημους θεολόγους Όρσον Πράττ και Πάρλεϋ Πάττ. Ολόκληρο το θεολογικό οικοδόμημα της αιρέσεως στηρίζεται στα συγγράμματα αυτών των ακραίων προτεσταντών θεολόγων. Όπως θα δούμε η διδασκαλία του Μορμονισμού είναι κράμα χριστιανικών, ιουδαϊκών, ινδουϊστικών, βουδιστικών, γνωστικών και θεοσοφικών ιδεών.

Οι Μορμόνοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μόνους γνησίους χριστιανούς και την «εκκλησία» τους ως τη μόνη αληθινή εκκλησία, ενώ τους άλλους χριστιανούς θεωρούν συλλήβδην ως απίστους. Σύμφωνα με τον διάσημο θρησκειολόγο H. De Glassenapp, χριστιανικά στοιχεία της αιρέσεως είναι μόνο «η αναγνώριση της Βίβλου, η πίστη στους Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, (που ωστόσο γι΄ αυτούς είναι τρεις διαφορετικοί θεοί), στον εξιλαστήριο και καθαγιασμένο θάνατο του Χριστού, και στην εσχατολογική του προσδοκία. Μέσα για την απόκτηση της θείας χάριτος είναι γι'; αυτούς η πίστη, η μετάνοια, η βάπτιση, ο Μυστικός Δείπνος και η επίθεση των χειρών (με σκοπό τη μετάδοση των δώρων του Αγίου Πνεύματος κατά τη χειροτονία κλπ)» (μνημ. έργο, σελ. 496).

Εκτός όμως από τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, που για τους Μορμόνους είναι τρεις διαφορετικοί θεοί, έχουν δηλαδή διαφορετικές φύσεις, δέχονται ότι υπάρχουν πολυάριθμοι άλλοι θεοί «εν πολυγαμία ζώντες» (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, τομ. ΙΖ΄σελ.382)! Ο χριστιανικός Θεός είναι αποκλειστικά ο Θεός της γης, ενώ για κάθε άστρο υπάρχει και ένας θεός με τις γυναίκες του!

Κανένας θεός δεν είναι άναρχος, όλοι έχουν αρχή, γεννήθηκαν από κάποιο ανώτατο άγνωστο θεό, ο οποίος βασιλεύει σήμερα στο κεντρικό άστρο Kolob! Όμως και αυτός ακόμη δεν είναι άναρχος «γεννήθηκε προ αμνημονεύτων χρόνων, από την ένωση σε μια μονάδα, τριών ατόμων της αιώνιας πνευματικής ύλης. Πράγματι μια από τις βασικές αρχές αυτής της διδασκαλίας είναι ότι το ίδιο πνεύμα αποτελείται από λεπτή ύλη» (H. Glassenapp, όπου ανωτ. σελ. 497)!

Αυτός ο πρωταρχικός θεός δημιούργησε μέγα πλήθος ετερόφυλων πνευμάτων, «γιατί σύμφωνα με την αιώνια τάξη του κόσμου, ο σεξουαλισμός είναι η προϋπόθεση κάθε υπάρξεως και κάθε ηθικής ζωής. Από την ένωση αυτών των πανάρχαιων θεοτήτων γεννήθηκαν πολυάριθμα πνεύματα που κατοικούν σήμερα το Σύμπαν και που συνεχώς αυξάνονται τεκνοποιώντας» (αυτόθι)!

Δημιουργοί της γης είναι πολλοί θεοί, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν στο γνωστό πληθυντικό όνομα «Ελλωχείμ» της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτοί οι θεοί μετά τη δημιουργία της γης την παράδωσαν στη δικαιοδοσία του Θεού της Βίβλου. Ο Θεός αυτός είναι ένα ον, που αποτελείται από πνεύμα και σώμα ανθρώπινης μορφής. Έχει χέρια, πόδια, μάτια και τρώγει πίνει, αγαπάει, μισεί και μιλάει στους ανθρώπους. Έχει επίσης πολλές γυναίκες και με τη θνητή Μαρία γέννησε το Χριστό!

Ο Χριστός λοιπόν υπήρξε καρπός φυσιολογικής μείξης του Θεού με την εβραιοπούλα Μαρία, ο οποίος ήρθε στον κόσμο να λυτρώσει τους ανθρώπους. Ο ίδιος, πιστεύουν, ήταν έγγαμος και μάλιστα πολύγαμος, έχοντας ως συζύγους του τη Μαρία Μαγδαληνή και τη Μάρθα! Μετά το τέλος του κόσμου θα επανέλθει στη γη, θα εγκαθιδρυθεί στο μεγάλο ναό των Μορμόνων στη Γιούτα, όπου θα κρίνει τους εθνικούς και τους απίστους. Θα επιβραβεύσει επίσης τους Μορμόνους, ιδρύοντας το βασίλειο της χιλιετίας στην Αμερική, καθιστώντας αυτούς άρχοντες του κόσμου. Η «Νέα Ιερουσαλήμ» (Αποκ.21:2) θα κτιστεί στο Τζάκσον (Μισσούρι)!

Οι άνθρωποι, σύμφωνα με τις κακοδοξίες της αίρεσης, είναι καρποί θείων ερώτων, στους οποίους δόθηκε θνητό σώμα! Σύμφωνα με αιώνιο θεϊκό νόμο, όλοι οι άνθρωποι περνούν από τρία στάδια: α) Αφού γεννηθούν από κάποιο θεϊκό έρωτα, παραμένουν ως κατώτερα πνεύματα για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια, β) όταν γίνουν άνθρωποι και μπουν στο «ναό του σαρκικού σώματος», δεχτούν τη διδασκαλία του Μόρμον και γεννήσουν πολλά παιδιά θα γίνουν θεοί, και γ) ως θεοί μιας συγκεκριμένης περιοχής θα λατρεύονται από τους κατοίκους, ως μοναδικοί κοσμικοί άρχοντες!

Για να επιτύχουν τη «θέωσή» τους οι άνθρωποι, η οποία στηρίζεται κατά βάσιν στην απόκτηση πολλών παιδιών (!), καθιερώθηκε από τους Μορμόνους η πολυγαμία (μόνο των ανδρών)! Ο ίδιος ο Σμίθ στηριζόμενος σε μια υποτιθέμενη αποκάλυψή του στις 12 Ιουλίου 1843 στο Νοουβόου θέσπισε και νομιμοποίησε την πολυγαμία! Αυτοί που πεθαίνουν χωρίς να πιστέψουν στη διδασκαλία του Μόρμον και δεν κατόρθωσαν να κάνουν πολλά παιδιά, τα πνεύματά τους μπαίνουν στα σώματα ...;ερυθροδέρμων, μαύρων, ή ζώων προκειμένου να εξαγνιστούν! Στο τέλος της χιλιετούς βασιλείας θα γίνει ανάσταση των νεκρών, οι οποίοι θα κατοικούν πλέον αιώνια στη γη ως αθάνατα όντα!

Η εκκλησιαστική οργάνωση των Μορμόνων είναι ιεραρχική και ταυτίζεται με τη πολιτική εξουσία (θεοκρατία). Ο αρχηγός της αίρεσης είναι και ο κυβερνήτης της κοινότητας. Ο κλήρος αποτελείται από τους εκλεγμένους προεστούς, οι οποίοι φέρουν βαθμούς με βιβλική αναφορά (απόστολοι, προφήτες, επίσκοποι, πρεσβύτεροι, διάκονοι). Σε αντίθεση με τους άλλους προτεστάντες δέχονται την ιεροσύνη, την οποία διακρίνουν σε δύο κατηγορίες: την «Ιεροσύνη του Ααρών» και την «Ιεροσύνη του Μελχισεδέκ».

Η λατρεία της αιρέσεως είναι τυπική προτεσταντική, επί πλέον ενέχει έντονο μυστικιστικό στοιχείο. Για παράδειγμα οι τελετές της «προικοδοτήσεως», των ειδικών ευλογιών, που δίνονται στους νεοφώτιστους είναι μυστικές γι'; αυτούς που δεν πιστεύουν (H. De Glassenapp, όπου ανωτέρω σελ.496). Ιδιαίτερη σημασία έχει για τους Μορμόνους η τελετή του Βαπτίσματος, η οποία γίνεται μόνο στους ενηλίκους, δια καταδύσεως, η τελετή του «Μυστικού Δείπνου» και η «χειροθεσία», η χειροτονία δηλαδή των κληρικών της αιρέσεως.

Ως ιερά βιβλία θεωρούνται όπως αναφέραμε, το «Βιβλίο του Μόρμον», η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, το «Βιβλίο των Διδασκαλιών και Επιγαμιών, το «ακριβό Μαργαριτάρι» κ.α.

Οι Μορμόνοι, τέλος, ζουν βίο λιτοδίαιτο, απέχουν της κρεοφαγίας και των ποτών, ακολουθώντας τις ευσεβιστικές τάσεις του προτεσταντισμού. Διακατέχονται δε από άκρατο φανατισμό για την εξάπλωση της αιρέσεώς των.

Η Θεοκρατική Πολιτεία των Μορμόνων πρασαρτήθηκε στις Η.Π.Α. το 1860 με το όνομα Ουτάχη. Σήμερα η ομοσπονδιακή αυτή Πολιτεία δεν διαθέτει τον καθαρό μορμονικό της χαρακτήρα, διότι αφ'; ενός μεν υπερίσχυσαν οι ομοσπονδιακοί νόμοι των πολλών ιδιαζόντων συνηθειών της κοινότητας (π.χ. πολυγαμία) και αφ'; ετέρου λόγω των αλλεπάλληλων μεταναστεύσεων, οι οποίοι έφεραν στην Ουτάχη πολυάριθμους οπαδούς άλλων δογμάτων και θρησκειών και αλλοίωσαν το μορμονικό κλίμα της περιοχής.

Κριτική της μορμονικής αιρέσεως

Από την παραπάνω σύντομη επισκόπηση των βασικών αρχών της αιρέσεως αυτής προκύπτει νομίζω ξεκάθαρα ότι ο Μορμονισμός είναι από τις πιο παράξενες ομάδες του Προτεσταντικού χώρου. Ο διαπρεπής ιστορικός των θρησκειών H. de Glassenapp την ονομάζει «πρωτότυπη αίρεση της Βορείου Αμερικής» (μνη. έργο σελ.494) και ο αείμνηστος καθηγητής Β. Στεφανίδης την χαρακτήρισε ως «ιδιάζουσα κομμουνιστική θεοκρατική αίρεση» (Β. Στεφανίδου Εκκλ. Ιστορία, Αθήναι 1978, σελ.667). Πραγματικά η αίρεση των Μορμόνων αποτελεί την πιο ακραία, κακόδοξη και βλάσφημη χριστιανική αίρεση. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι δεν πρόκειται για χριστιανική αίρεση, αλλά για πολυθεϊστική θρησκεία με χριστιανικά στοιχεία!

Ο μορμονισμός αποτελεί συνοθύλευμα δοξασιών πολλών θρησκειών και θρησκευτικών συστημάτων. Κύρια διαπιστώνουμε δοξασίες Ανατολικών θρησκειών όπως του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Επίσης κυρίαρχες είναι οι πανθεϊστικές δοξασίες του Θεοσοφικού κινήματος, το οποίο, όπως είναι γνωστό, συστηματοποίησε όλες τις αποκρυφιστικές και ειδωλολατρικές θεωρίες και πίστεις του παρελθόντος. Ιδιαίτερα η περί Θεού ή μάλλον περί θεών διδασκαλία, του μορμονισμού είναι παραλλαγή των θεοσοφικών ιδεών, τις οποίες δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε εδώ. Αναφέρουμε ενδεικτικά την ιδιότυπη «θεογονία» της μορμονικής αιρέσεως, την καταγωγή του θείου από την ύλη, την πληθώρα των κοσμικών θεοτήτων, τους θεϊκούς έρωτες, τις γεννήσεις των πνευμάτων, την προΰπαρξη των ανθρωπίνων ψυχών, την θεοποίηση του ανθρώπου δια των ιδίων αυτού δυνάμεων και δια των μετενσαρκώσεων, κλπ.

Η περί Θεού διδασκαλία των Μορμόνων κρίνεται απαράδεκτη, όχι μόνο για την πολυθεϊστική της αντίληψη αλλά και για τη φύση του Θεού, στον οποίο προσδίδει ανθρώπινα πάθη, (π.χ. σεξουαλισμό). Από όσο γνωρίζουμε, σε καμιά άλλη χριστιανική αίρεση μέχρι σήμερα δεν έχουν προταθεί τέτοιες ακραίες αντιλήψεις για το θείον. Ο «Θεός της γης» έχει απογυμνωθεί πλήρως από την βιβλική διδασκαλία και αντίληψη γι'; Αυτόν.

Η περί Χριστού αντιλήψεις τους, κρίνονται απαράδεκτοι και άκρως βλάσφημοι για το πρόσωπο του Σωτήρος. Αρνούνται την υπερφυσική ενανθρώπησή Του και ασεβούν όταν τον αναφέρουν ως πολύγαμο! Η σωτηρία δεν είναι προϊόν του απολυτρωτικού έργου του Χριστού και η προσοικίωση των σωτηριωδών δωρεών από τον πιστό, αλλά είναι προϊόν της τυφλής πίστης στον μορμονισμό και της τεκνοποιίας! Ακόμα και της κάθαρσης μέσω της μετενσάρκωσης!

Η Αγία Γραφή υποβιβάστηκε από τον μορμονισμό και αντικαταστάθηκε από άλλες «ιερές γραφές», όπως το μυθιστορηματικό «Βιβλίο του Μόρμον». Η θεία αποκάλυψη, όπως αναφέρεται στην Αγία Γραφή έχει δευτερεύουσα σημασία, διότι βαρύνουσα σημασία έχουν οι «ζωντανές αποκαλύψεις» των «προφητών» της αιρέσεως!

Η περί κόσμου αντιλήψεις του μορμονισμού ταυτίζονται εν πολλοίς με εκείνες της Θεοσοφίας. Σε αντίθεση με το σύνολο του χριστιανικού κόσμου, οι Μορμόνοι δέχονται την αιωνιότητα της ύλης και τη γέννηση από αυτή των πολυάριθμων θεών. Κατ'; ουσίαν η ύλη είναι ο πρωταρχικός Θεός των Μορμόνων!

Αλλοπρόσαλλες επίσης είναι και οι αντιλήψεις της αιρέσεως για τους κοινωνικούς θεσμούς. Πρώτ'; απ'; όλα ο μορμονισμός, είναι ένα απαράδεκτο θεοκρατικό και απολυταρχικό σύστημα, κατάλοιπο του παρελθόντος, το οποίο δεν μπορεί να έχει θέση στη σημερινή ελεύθερη κοινωνία. Η θεοκρατία είναι μια από τις χειρότερες στρεβλώσεις του δημοκρατικού και ελεύθερου χριστιανικού φρονήματος.

Μια άλλη επίσης θλιβερή και απαράδεκτη παράμετρος του μορμονισμού είναι ο εμφανής ρατσισμός, ο οποίος είναι ενταγμένος στο θεολογικό του σύστημα. Οι ερυθρόδερμοι, οι μαύροι, και όλοι οι μη Μορμόνοι θεωρούνται αμαρτωλοί και καταραμένοι από το Θεό. Ιδιότυπος ρατσισμός πρέπει να θεωρηθεί και η κυρίαρχη θέση των ανδρών της αιρέσεως έναντι των γυναικών. Οι γυναίκες δεν μπορούν να διαδραματίσουν κανένα ρόλο στην μορμονική κοινωνία. Υπάρχουν μόνο για να ικανοποιούν την ανάγκη της παιδοποιίας, η οποία για τους Μορμόνους είναι κύριος τρόπος σωτηρίας τους! Η πολυγαμία εφαρμόζεται μόνο στους άνδρες και ποτέ στις γυναίκες!

Ο ιδιότυπος τέλος χιλιασμός της αιρέσεως και η τρομοκρατία που ασκεί στα μέλη της περί της επικείμενης συντέλειας του κόσμου και της υλικής απολαβής των Μορμόνων, δημιουργεί ψευδαισθήσεις και άγχος στα μέλη της.

...................................................

3ο άρθρο:

Επιχείρηση μορμόνοι... και αμερικανικές εκλογέςΟκτώβριος 2012

από το https://kostasxan.blogspot.gr

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

“...Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ επιδεινώθηκαν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα... Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο λιγότερο δημοφιλής Αμερικάνος πρόεδρος στο Ισραήλ...”

Aυτά δήλωσε ο Νταν Σένορ σύμβουλος του Μίτ Ρόμνεϊ .Είναι φανερή η πρόθεση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου να πλειοδοτήσει του αντιπάλου του σε φιλο-σιωνισμό. Ούτως ή άλλως ο Μίτ Ρόμνεϊ ως συνεπής Μορμόνος φαίνεται να πιστεύει στην Νέα Ιερουσαλήμ και στον ρόλο των ΗΠΑ στην επί της Γης εγκαθίδρυση της βασιλείας του Ισραήλ.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των υποψήφιων προέδρων δεν θα απασχολούσαν πολύ την Ευρώπη, αλλά εδώ μιλάμε για Αμερική...

Η Αμερική είναι μια παράξενη χώρα. Είναι μια χώρα που δημιουργήθηκε από φανατικά θρησκευόμενους προτεστάντες. Μια χώρα όπου η Βίβλος πάει πακέτο με τον χρυσό. Στην Αμερική ο πιο αυστηρός θρησκευτικός συντηρητισμός συμβαδίζει με τον πιο άκρατο καπιταλισμό και οι διάφορες αιρέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις .
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος φαντάζει σαν η ενσάρκωση του ιδανικού Αμερικανικού στερεότυπου. Αφοσιωμένος οικογενειάρχης επιτυχημένος επιχειρηματίας δισεκατομμυριούχος και υπερσυντηρητικών αντιλήψεων, πλην όμως μέλος μια θρησκευτικής αίρεσης που αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του Αμερικάνικου πληθυσμού...

O 19oς αιώνας ήταν για την Αμερική ο αιώνας που κυριαρχούσε ο πυρετός του χρυσού .Εκτός όμως από χρυσοθήρες και πιονιέρους την βορειο-αμερικανική ήπειρο διέτρεχαν από ακτή σε ακτή και κάτι θεοπάλαβοι ιεροκήρυκες που ισχυρίζονταν ότι ήταν προφήτες.
Οι πλανόδιοι ιεροκήρυκες δίδασκαν τις πιο παράξενες ερμηνείες της Βίβλου και διακατεχόταν από την εμμονή της ημέρας της κρίσεως .Οι παλιές προτεσταντικές εκκλησίες διέρχονταν περίοδο κρίσης και οι απόγονοι των πουριτανών πιονιέρων που αποίκησαν την Ήπειρο διψούσαν για καινούργιες θρησκευτικές εμπειρίες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα δημιουργήθηκαν κάποιες αιρέσεις που αργότερα απέκτησαν πάρα πολλούς οπαδούς και τρομερή ισχύ οικονομική και πολιτική. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι αντβεντιστές και οι Μορμόνοι είναι οι πιο σημαντικές από αυτές τις θρησκευτικές αιρέσεις.

Οι Μορμόνοι δημιουργήθηκαν από έναν τέτοιον ανήσυχο ιεροκήρυκα που είχε εμμονή με την ημέρα της κρίσεως και την αλήθεια του λόγου του θεού μύθος των Μορμόνων θέλει τον Τζόζεφ Σμίθ να επικοινωνεί μέσω οράματος με τον Άγγελο Μορόνι .Ο άγγελος Μορόνι υπέδειξε στο Σμιθ την τοποθεσία όπου ήταν θαμμένες κάποιες χρυσές πλάκες και δυο ειδικές πέτρες που έδιναν ενόραση και θα βοηθούσαν στην μετάφραση των πλακών από τα εβραϊκά .

Οι πλάκες υποτίθεται ότι διηγούνταν την αληθινή ιστορία της Αμερικής και την αληθινή ιστορία των ινδιάνων. Ο Μορόνι υπέδειξε το μέρος όπου βρίσκονταν θαμμένες οι πλάκες και ο Σμιθ ξεκίνησε την μετάφραση γύρω στα 1827.
Στα 1830 το βιβλίο ήταν έτοιμο μεταφρασμένο και τυπωμένο στα Αγγλικά .Το βιβλίο του Μόρμον. Ο Μύθος λέει ότι ο Σμιθ έπρεπε να παραδώσει τις πλάκες ξανά στον άγγελο μόλις ολοκληρωνόταν η μετάφραση του έργου.
Έτσι ποτέ κανείς δεν είδε τις χρυσές πλάκες...

Με λίγα λόγια το Βιβλίο του Μόρμον διηγείται την ιστορία κάποιων εβραίων που σε διάφορες ιστορικές περιόδους -με τελευταία την εποχή της βαβυλωνιακής κατάκτησης- αποίκησαν την Αμερική. Οι Ινδιάνοι είναι απόγονοι αυτών των αρχαίων εβραίων που αργότερα ο θεός καταράστηκε για την απιστία τους και απέκτησαν το ερυθρό χρώμα...
Το βιβλίο του Μόρμον είναι χωρισμένο σε δύο μέρη κάτι σαν παλαιά και καινή διαθήκη. Το πρώτο μέρος διηγείται την ιστορία των εβραίων που υποτίθεται αποίκησαν την Αμερική και το δεύτερο διηγείται τον ερχομό του Ιησού Χριστού στην Αμερική. Ναι πράγματι σύμφωνα με το Βιβλίο του Μόρμον ο Ιησούς επισκέφθηκε την Αμερική μετά την ανάσταση του και κήρυξε και εκεί το ευαγγέλιο

Από ιστορικής απόψεως το Βιβλίο του Μόρμον είναι στην καλύτερη περίπτωση μυθοπλασία .Η αρχαιολογική ΚΑΙ ανθρωπολογική έρευνα δεν ανέδειξαν κανένα στοιχείο συγγένειας των αυτοχθόνων της Αμερικής με τους Εβραίους.
Τα μυστήρια ονόματα που διαβάζει κανείς στο Βιβλίο του Μόρμον δεν συναντώνται πουθενά στις γλώσσες των ιθαγενών της Αμερικής, ούτε φαίνεται να υπάρχουν Σημιτικές επιρροές άλλου είδους στην γλώσσα τους και στην ό,ποια τέχνη ανέπτυξαν μέσα στους αιώνες.
Βεβαίως και τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά των ιθαγενών καθώς και οι μετρήσεις των κρανίων τους κατατάσσουν στην ευρύτερη μογγολική φυλή και επιβεβαιώνουν την κρατούσα επιστημονική άποψη ότι ήρθαν στην Αμερική διασχίζοντας τον Βερίγγειο πορθμό...

Το όλον κείμενο είναι μια αντιγραφή της Αγίας Γραφής. Οι ίδιες ιστορίες των Κριτών και των Βασιλέων του Ισραήλ παρουσιάζονται εδώ αλλαγμένες με διαφορετικά ονόματα που δεν υπάρχουν πουθενά στα Εβραϊκά και διαδραματιζόμενες σε φανταστικά μέρη...
Νεώτερες έρευνες απέδειξαν ότι το βιβλίο του Μόρμον προέρχεται από ένα μυθιστόρημα που συνέγραψε ένας πρεσβυτεριανός κληρικός ονόματι Σόλομον Σπάλντινγκ. Ειδικοί γραφολόγοι των ΗΠΑ απέδειξαν ότι τα χειρόγραφα του βιβλίου του Μόρμον ανήκουν στον Σόλομον Σπάλτινγκ...
Ο προφήτης των Μορμόνων Τζόζεφ Σμιθ βρήκε άσχημο τέλος στην φυλακή, αφού λιντσαρίστηκε από τους συγκρατούμενούς του. Η πραγματική ανάπτυξη της εκκλησίας των Μορμόνων οφείλεται σε κάποιον Μπρίγκαμ Γιάνγκ. Αυτός ισχυρίστηκε ότι σε ενόραση ο Θεός του είπε να οδηγήσει το ποίμνιο σε νέα έξοδο.
Έτσι πήρε τους πιστούς οπαδούς του και τους οδήγησε στην πολιτεία Γιούτα. Ο ίδιος έκανε τεράστια περιουσία, όπως άλλωστε και ο σημερινός ρεπουμπλικανός υποψήφιος .Διατηρούσε επίσης δεκαεπτά συζύγους.
Ο Θεός του είπε πάλι σε όραμα ότι η πολυγαμία πρέπει να επιτρέπεται στους Μορμόνους. Στην Γιούτα ο απόηχος του εθίμου της πολυγαμίας έφτασε βαθιά και μέσα στον 20 αιώνα...

Σήμερα η εκκλησία των Μορμόνων αριθμεί μερικά εκατομμύρια μέλη και αντιπροσωπεύει το 2% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Όμως η περιουσία της σε μετρητά και ακίνητα είναι αμύθητη. Υπολογίζεται σε δεκάδες δις δολάρια και μετοχές σε χιλιάδες εταιρείες, καθώς και απέραντες εκτάσεις Γης. Στην ουσία δηλαδή, εκτός από μια θρησκευτική κοινότητα, η εκκλησία των Μορμόνων είναι και μια επικερδής επιχείρηση...

Το πιο παράξενο όμως πράγμα που μπορεί κανείς να βρει για τους Μορμόνους είναι η ενασχόληση του με τους νεκρούς. Οι Μορμόνοι φαίνεται πως θεωρούν τους εαυτούς τους επιφορτισμένους να σώσουν όλους τους ανθρώπους που έχουν προϋπάρξει. 

Κάθε νέο μέλος στην εκκλησία των Μορμόνων είναι υποχρεωμένο να παρουσιάσει ένα πλήρη κατάλογο των προγόνων του. Οι μορμόνοι καταγράφουν όλα τα ονόματα σε βιβλία και σε μικροφίλμ. Ύστερα κάνουν μια παράξενη τελετή που αρνούνται να αποκαλύψουν τι ακριβώς περιλαμβάνει και που την ονομάζουν βάπτισμα των νεκρών!!!

Στις τεράστιες εγκαταστάσεις τους στην Γιούτα έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια καρούλια μικροφίλμ με εκατοντάδες εκατομμύρια ονόματα ανθρώπων που έχουν προϋπάρξει! Νεοφώτιστοι Μορμόνοι διατρέχουν πόλεις και χωριά όλων των ηπείρων ζητώντας καταλόγους ονομάτων! Ψάχνουν παντού! Ληξιαρχεία, νεκροταφεία, δημοτολόγια, οτιδήποτε μπορεί να τους φανεί χρήσιμο στην θεϊκή αποστολή που έχουν να σώσουν την ανθρωπότητα...

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατασκοπευτική επιχείρηση όλων των εποχών. Στην Γιούτα αυτή την στιγμή υπάρχει η μεγαλύτερη βάση προσωπικών δεδομένων που έχει γνωρίσει ποτέ ο άνθρωπος. Στην χώρα μας οι Μορμόνοι δραστηριοποιούνται από τις αρχές την δεκαετίας του 90. Συχνά παρατηρούμε στον δρόμο τους νεαρούς ιεραπόστολους της εκκλησίας των Μορμόνων.
Ίσως θα επρόκειτο απλώς για κάποιους γραφικούς αμερικάνους θρησκόληπτους, αν δεν ήταν στην μέση η υποχρέωση καταβολής του 10% των εισοδημάτων ενός μέλους στην εκκλησία και η πολύ παράξενη ιεροτελεστία της καταγραφής των νεκρών...

Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν κάτι τέτοιες περίεργες θρησκευτικές αιρέσεις σαν διπλωματία δεύτερου κύκλου. Είναι για τους Αμερικάνους μια μέθοδος πολιτισμικής επιρροής, μια μέθοδος εμπέδωσης των δογμάτων του Αμερικανο-σιωνισμού. Είναι γνωστό ότι την περίοδο της χούντας και παρότι το κλίμα της περιόδου εκείνης ευνοούσε την ελληνορθοδοξία, κανείς δεν μπορούσε να πειράξει κάποιον ιεροκήρυκα των ιεχωβάδων .Έπεφτε αμέσως τηλεφώνημα από την Αμερικάνικη πρεσβεία...

Είναι συνήθεια παλιά στην Ελλάδα να δίνουμε υπερβολική σημασία στις Αμερικάνικες εκλογές. Κατά κάποιον τρόπο πιστεύουμε ότι θα βοηθηθούμε στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων αν βγει ο ένας η ο άλλος υποψήφιος. Συνήθως οι υποτίθεται προοδευτικοί υποστηρίζουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο, ενώ οι συντηρητικοί εκείνο των Ρεπουμπλικάνων.

Σε αυτές τις καθόλα παράδοξες εκλογές θα δυσκολευτούν πολύ να διαλέξουν κάποιον να υποστηρίζουν. Από την μιά ο αμφιλεγόμενος μιγάς αγνώστου θρησκεύματος Ομπάμα, που φρόντισε στην διάρκεια της θητείας του περάσει όλους τους απαραίτητους νεοταξικούς νόμους σχετικά με τα μεταλλαγμένα και τους οικιακούς λαχανόκηπους και τελευταία πέρασε και τον νόμο που προβλέπει την εμφύτευση υποδόριου μικροτσίπ σε κάθε αμερικάνο που θέλει να έχει δημόσιες υπηρεσίες υγείας και από την άλλη ο δισεκατομμυριούχος οπαδός μιας θρησκευτικής απάτης που δρα σαν μια καλοστημένη επιχείρηση και που προπαγανδίζει την βασιλεία της Σιών στην Γη...

Πραγματικά δεν ξέρει κανείς ποιος από τους δύο υποψηφίους αποτελεί το λιγότερο κακό για τον κόσμο...

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»