«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Αρματαγωγό του Π.Ν. θα "φιλοξενήσει" τους λαθρομετανάστες της Λέσβου!!! (Το deadpool της ημέρας: σε πόσες ώρες θα του έχουν βάλει φωτιά οι "δυσαρεστημένοι" λαθρο;;; )
σχόλιο Γ. Ανεστόπουλου: 

Τό' χουμε χάσει εντελώς πια σ' αυτόν τον τόπο...

Οι λαθρομετανάστες με το ισλαμικό θράσος και τσαμπουκά που τους διακατέχει όποτε τους την βαρέσει βάζουν φωτιά στους καταυλισμούς τους για διαμαρτυρία...(και τα σπασμένα πάνε στον Ελληνικό λαό)...

Η στατιστική λοιπόν λέει πως το ίδιο θα κάνουν και στο πολεμικό πλοίο που ηλιθιωδώς τους έστειλε η κυβέρνηση για να τους "σταβλίσει" στα αφιλόξενα αμπάρια του που σαφώς και δεν προορίζονται γι' αυτόν τον λόγο...

Κι αυτός ακριβώς θα είναι (φαινομενικά) ο λόγος που εν ριπή οφθαλμού θα ξεσηκωθούν και θα βάλουν φωτιά στο πλοίο ΜΑΣ...

Τα έχουμε λοιπόν τόσα πολλά τα πολεμικά πλοία που τα διαθέτουμε για καταστροφή/δολιοφθορά τους; 

Θα τρίβει τα χέρια της η Τουρκία από την ανοησία που μας δέρνει!!!!

Το χειρότερο δε, θα είναι να μην το "κάψουν αμέσως" ΑΛΛΑ...

Το συγκεκριμένο περιστατικό που ήδη "καταπίνει αμάσητο" (και αδιαμαρτύρητα και αυτό) η ελληνική κοινωνία να "ανοίξει την όρεξη" στην αφελή κυβέρνησή μας και να "επιτάξει" κι άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες...

Και μια ωραία νύχτα να τους βάλουν φωτιά οι λαθρο σε ΟΛΑ ΜΑΖΙ...

Σας φαίνεται υπερβολικό;

Εάν ναι, θυμηθείτε την άκρως ανησυχητική αναφορά της ΕΛ.ΑΣ προς τον Πρωθυπουργό τέλη του '16 με θέμα τις αποδεδειγμένα "οργανωμένες εξεγέρσεις" των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα (αλλά και στην Ευρώπη) και την διασύνδεση αυτών μέσω ύποπτων επικοινωνιών με την Τουρκία...

Δείτε επίσης και τις αντίστοιχες αναφορές της  Europol και των λοιπών ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας περί "κοινού αφγανικού εγκεφάλου των εξεγέρσεων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. 

Λοιπόν;

Πως σας φαίνεται αυτό το σενάριο;

Σιγά μην σας ταράξει...

Και σας και τους ναρκωμένους (υποτιθέμενους) πάσης φύσεως Θεσμικούς Φύλακες της χώρας...

(για να μην πούμε για το ότι καλείται το ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟ πλήρωμα του πλοίου να υπηρετήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους...δηλαδή, να καθαρίσει τις κάθε λογής ακαθαρσίες τους...αλλά περισσότερα επ' αυτού πιο κάτω...)


11/01/17

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται από τις 12:30 το μεσημέρι το αρματαγωγό «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θα φιλοξενήσει περί τους 500 πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το πλοίο έφτασε στο νησί μετά από απόφαση που έλαβαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος και Γιάννης Μουζάλας, αντίστοιχα.

Η επιβίβαση όσων θα φιλοξενηθούν στο πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τις απογευματινές ώρες.

Το ερώτημα είναι βέβαια, αν το Πολεμικό Ναυτικό που ως αποστολή έχει την υπερπάσπιση της ασφάλειας της χώρας, έστω και την παροχή βοήθειας σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αδυνατεί ο λοιπός κρατικός μηχανισμός, κοινωνικών υπηρεσιών, πλέον είναι σωστό να διατίθεται για την εξυπηρέτηση παράνομα εισερχόντων στην χώρα αλλοδαπών ή προσφύγων λόγω πολέμου, από διάφορες χώρες; (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).

Και ποια επίπτωση θα έχει αυτό στο αξιόμαχο της συγκεκριμένης πλωτής μονάδας...

Και ας μας πουν πότε "επιστρατεύθηκε" σκάφος, απο το ΠΝ ή άλλα μεσα από τους υπόλοιπους Κλάδους των ΕΔ για την φιλοξενία Ελλήνων αστέγων. Την απάτηση την γνωρίζουμε: Ποτέ.πηγή: http://www.tribune.gr/ και http://www.pronews.gr

................

Οι αγωνίες και τα ερωτήματα του πληρώματος του ΛΕΣΒΟΣ για την αποστολή με τους πρόσφυγες

Π. Καρβουνόπουλος

Το πλήρωμα του αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΣ -120 άτομα- ανέλαβε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και 500 ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν στο πλοίο.

Οι αγωνίες που έχει το πλήρωμα είναι πολλές και δικαιολογημένες. Κι έχουν να κάνουν και με τη φιλοξενία των ταλαιπωρημένων έτσι κι αλλιώς ανθρώπων από τη Μόρια, αλλά και με τη δική τους ασφάλεια.

Η ηγεσία του ΓΕΝ θα πρέπει να δώσει κάποιες διευκρινήσεις:

• Το πλήρωμα του ΛΕΣΒΟΣ δεν είναι εμβολιασμένο για μεταδοτικές ασθένειες. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το πλήρωμα θα εμβολιαστεί στη Λέσβο. Ακόμη κι αν αυτό γίνει σήμερα, είναι γνωστό πια από άλλες περιπτώσεις, ότι για να δημιουργηθούν αντισώματα από τα εμβόλια χρειάζονται 20 ημέρες. Συνεπώς θα πρέπει το ΓΕΝ να λάβει άμεσα όσα άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν -αν υπάρχουν- που θα προστατεύσουν το προσωπικό ακόμη και από το πιο απίθανο ενδεχόμενο να ασθενήσει.

• Πως θα φιλοξενηθούν όχι 500, αλλά ακόμη και 300 άτομα στο αρματαγωγό;
Το ΛΕΣΒΟΣ μπορεί να μεταφέρει περίπου 250 πεζοναύτες και 22 άρματα μάχης. Οι χώροι στους οποίους κοιμούνται οι πεζοναύτες δεν έχουν σχεδιαστεί για …κρουαζιέρα αλλά για πολεμικές επιχειρήσεις. Ο χώρος μεταφοράς των αρμάτων μάχης πως θα φιλοξενήσει το κόσμο. Και ποιος θα εγγυηθεί ότι το πλοίο δεν θα υποστεί φθορές;

Αυτά σ΄ ότι έχει να κάνει με το ΓΕΝ. Για τους έχοντες την ευθύνη της μεταναστευτικής πολιτικής υπάρχουν άλλα ερωτήματα:

• Εξάντλησαν πραγματικά όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Μόριας;

• Απευθύνθηκαν σε ιδιώτες πλοιοκτήτες για να χρησιμοποιηθεί κάποιος επιβατηγό πλοίο;
Αν ναι, μπορούν να μας πουν σε ποιους και τι απάντηση έδωσαν; Μήπως δεν το προσπάθησαν καν, γιατί το αρματαγωγό είναι…δωρεάν;

• Δεν είναι προτιμότερη η λύση των ξενοδοχείων του νησιού; Όλοι οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν;

Βέβαια το βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν είναι γιατί πιάστηκαν στον ύπνο από μια κακοκαιρία που είχε προαναγγελθεί μέρες πριν.http://www.militaire.gr/
.............................


Τι απαντά πηγή του ΓΕΕΘΑ για τον εμβολιασμό του πληρώματος του ΛΕΣΒΟΣ και τους πρόσφυγες

Π. Καρβουνόπουλος 


Πηγή του ΓΕΕΘΑ απαντά στο Militaire.gr σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον εμβολιασμό του πληρώματος του αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΥ,το οποίο από σήμερα θα φιλοξενήσει μετανάστες και πρόσφυγες από την Μόρια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με μεταδοτικές ασθένειες ,γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διαβεβαιώσει ότι όσοι μεταφερθούν στο αρματαγωγό έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. Ο εμβολιασμός του προσωπικού θα γίνει βεβαίως,αλλά όπως γράψαμε αυτό θα τους προστατεύσει μετά από 20 μέρες.

Αν πράγματι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κάνει τον έλεγχο και όλα είναι καλά, τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το ένα πρόβλημα που προέκυψε με την αποστολή του ΛΕΣΒΟΣ έχει επιλυθεί.

Επιπλέον όπως λένε από το ΓΕΕΘΑ το πλήρωμα του ΛΕΣΒΟΣ δεν θα επιφορτιστεί με τη φροντίδα των προσφύγων-μεταναστών.Τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με την τροφοδοσία τους,την οποία θα αναλάβει εταιρεία κέτερινγκ. 


Ωστόσο η φιλοξενία τόσου κόσμου δεν έχει να κάνει μόνο με τη τροφοδοσία τους.

http://www.militaire.gr