Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Πάτμος: Έδειραν ελεγκτή της ΑΑΔΕ! - «Μας έχετε καταστρέψει αλήτες με τους φόρους σας» φώναζε ο μαγαζάτορας!!!Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος που επιχείρησε να κάνει σε μαγαζιά της Πάτμου ένα κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, δύο άντρες και μία γυναίκα, ελεγκτές της ΑΑΔΕ, επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε μαγαζιά του νησιού χθες το βράδυ, όταν έπεσαν πάνω σε έναν ιδιοκτήτη μαγαζιών, ο οποίος τους ρώτησε τι δουλειά είχαν εκεί και αν είναι ελεγκτές.

Ο ένας εκ των ελεγκτών έκανε το μοιραίο λάθος να του απαντήσει θετικά και έτσι ο άνδρας, χωρίς δεύτερη σκέψη, επιτέθηκε και άρχισε να χτυπάει τον άτυχο ελεγκτή, καθώς όπως φώναζε "Μας έχετε καταστρέψει αλήτες με τους φόρους σας"!

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, για να παρέμβει και να μαζέψει τον άνδρα, ο οποίος φέρεται να ελέγχει πολλά μαγαζιά στην περιοχή, η απάντηση ήταν ότι δεν ήταν δικαιοδοσία δική τους, αλλά του Λιμενικού. Όταν ζητήθηκε από το Λιμενικό να παρέμβει, τότε το... μπαλάκι επέστρεψε στην Αστυνομία.

Πιθανώς το «πινγκ-πονγκ δικαιοδοσίας» για τη σύλληψη του εν λόγω άνδρα να συνεχιζόταν μέχρι σήμερα, αν δεν ενημερωνόταν για τις εξελίξεις στην Πάτμο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Ο κ. Πιτσιλής κινητοποιήθηκε άμεσα και επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ζητώντας του να παρέμβει.

Εν τέλει οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον δράστη, ο οποίος, έχοντας επιτελέσει το... έργο του, έκατσε να πιει ένα καφεδάκι, σε μαγαζί λίγο πιο μακριά από το σημείο του ξυλοδαρμού. Επίσης, ορίστηκε και δικάσιμος.

Ο άτυχος ελεγκτής μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από κει μεταφέρθηκε στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία.