Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη μοναστηριακή έκθεση στην πλατεία Κλαυθμώνος


Η Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος, σας προσκαλεί στην πλατεία Κλαυθμώνος Αττικής, από 16 Δεκεμβρίου 2017 έως 2 Ιανουαρίου 2018, όπου θα διαθέσει τα μοναστηριακά προϊόντα που παράγει η Μονή, προς ενίσχυση των έργων της Ιεράς Μονής (φιλανθρωπικό, κοινωνικό, ιεραποστολικό, κ.α.).

Τα τρόφιμα παρασκευάζονται με αγνά υλικά, χωρίς χρωστικές ή χημικές ουσίες και συντηρητικά. Τα διάφορα προϊόντα όπως κηραλοιφές, σαπούνια, θεραπευτικά έλαια κ.α., φτιάχνονται με παλαιές μοναστηριακές συνταγές, που διατηρούνται ακόμα και σήμερα ανά τους αιώνες, από βότανα και αγνά υλικά, χωρίς χημικά.

Τα μοναστηριακά προϊόντα καθώς και τα ποιοτικά εργόχειρα (θυμίαμα, σταυροί, κομποσχοίνια, εικόνες κ.α.) φτιάχνονται στους χώρους της Ιεράς Μονής στο Τρίκορφο Φωκίδος, με προσευχή και αγάπη από τις μοναχές για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Όλα τα προϊόντα της Ιεράς Μονής μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα:

http://www.catacomves.gr

Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου

Τρίκορφο Φωκίδος

Τ.Κ. 330 56 Ευπάλιο

Τηλ. 26340 44391 (9.30 π.μ. - 2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.)

Website: http://www.agiosnektarios-monastery.gr/

E-mail: agnektar@otenet.gr

E-shop: http://www.catacomves.gr

http://www.freemonks.gr